Nova oprema: U koprivničkoj knjižnici na 14 dana možete posuditi mini robote

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na dječjem odjelu koprivničke knjižnice za posudbu je dostupna nova STEM oprema, točnije micro Maqueen roboti kojima se upravlja s micro bitovima. Roboti su, kao i ostala slična oprema, dizajnirani kako bi djeca naučila programirati i logično razmišljati kroz igru. Dostupna su po tri seta donirana od strane IRIMA (Institut za razvoj i inovativnost mladih) koja korisnici mogu posuditi na 14 dana.

IRIM-ovi edukatori educirali su knjižničare o njihovim mogućnostima te predstavili i novi web koji omogućuje korisnicima da samostalno prolaze edukaciju kroz tečajeve te tako osvajaju bedževe i nagrade. Web se nalazi na http://izradi2.croatianmakers.hr/ gdje svaki korisnik može kreirati profil i započeti s osnovama programiranja.

micro-Maqueen robot

Inače je koprivnička knjižnica u okviru projekta Digitalni građanin Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’ preuzela prethodnih godina micro bitove, BOSON setove dodataka i 3D printer, a sada i ove mini robote. Cilj je omogućiti svima pristup modernim tehnologijama, potaknuti usvajanje digitalnih vještina te logičko razmišljanje na zabavan način. Digitalni građanin je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih kojim su 170 knjižnica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Kosovu opremili edukacijskom tehnologijom u moderne multifunkcionalne edukacijske centre.

Foto: Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI