Nova poduzetnička zona, na prodaji i zemljišta za trgovačke centre

U petak je u Ludbregu održana četvrta po redu sjednica Gradskog vijeća koja je bila ‘tehničkog’ tipa, održana je online, a glasalo se o pet točaka dnevnog reda koje su sve prihvaćene.

Prvo je na redu bila verifikacija zapisnika s prošle sjednice, a onda je donesena odluka o gradnji Poduzetničke zone u Apatiji kao i program njene izgradnje. Apatija je jedno od najmanjih naselja u županiji, a poduzetnička zona će biti ukupne površine od 30,45 h koja se planira kao proizvodno-prerađivačka zona. Grad Ludbreg će vlastitim sredstvima opremiti zonu potrebnom komunalnom infrastrukturom i javnom rasvjetom, dok će ostalu komunalnu infrastrukturu izgraditi nadležni distributeri, a iz Grada kažu kako su interes iskazali i domaći i inozemni investitori.

Također, na sjednici je donesena odluka da Grad Ludbreg raspisuje dva javna natječaja za prodaju zemljišta za izgradnju trgovačkih centara bez ugostiteljskih sadržaja u Ulici Rudolfa Fizira u Ludbregu – zapadno od objekta Spar, dok je druga lokacija u Ulici kardinala Franje Kuharića.

Na kraju je prihvaćen i Prijedlog odluke o okvirnom kreditu Grada Ludbrega u iznosu od šest milijuna kuna koji bi trebao biti od velike pomoći za likvidnost proračuna jer je Grad Ludbreg tijekom 2021. godine realizirao značajan broj europskih projekata, a neke je pored europskih sredstava financirao i vlastitim sredstvima, dok se slično očekuje u idućoj godini.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI