Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nova pravila! Naši vozači kamiona će biti plaćeni njemačkim satnicama

Danas su na snagu stupila neka nova pravila u EU, vezana uz regulaciju prijevoza robe. Najzanimljivije je svakako ono o plaćenim dnevnicama za prijevoz između država. Prema novom pravilu hrvatski vozač koji radi za hrvatskog poslodavca, ako prevozi robu iz Njemačke u, recimo Austriju, Švicarsku, Francusku ili neku drugu državu – onda više neće biti plaćen prema minimalnoj satnici u Hrvatskoj nego u tim zemljama.

Kako navode mediji to se ne odnosi na vožnju iz svoje države u druge, nego recimo ako vam poslodavac kaže da iz Njemačke vozite nešto u Francusku, onda ćete biti plaćeni kao i njemački ili francuski vozači. Kad dođete u drugu državu to morate prijaviti i staviti na kamion znak te države.

Jutarnji piše kako ovaj mjesec stupaju na snagu i pravila poput onih u kojima vozači kamiona imaju ograničeni rok u kojem mogu obavljati ove djelatnosti izvan matične države. Promjene idu na ruku vozačima, no moguće je da zbog njih poslodavci povise svoje cijene prijevoza.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI