NOVA SEZONA Impresivna glumačka postava na premijeri predstave Brodolomke Ludens teatra i Kazališta Moruzgva

Ludens za sutra, u četvrtak, s početkom u 20 sati, najavljuje veliku hrvatsku premijeru ove predstave čiji je redatelj proslavljeni Krešimir Dolenčić


Autor: podravski.hr — 26.09.2018. / 10:42 Stil

Glumačka postava na predstavi Brodolomke

Brodolomke, zanimljiva tragikomična priča o četiri žene, koju nam na daske koje život znače donose koprivnički Ludens teatar i Kazalište Moruzgva, otvara novu kazališnu sezonu u Koprivnici.
Ludens za sutra, u četvrtak, s početkom u 20 sati, najavljuje veliku hrvatsku premijeru ove predstave čiji je redatelj proslavljeni Krešimir Dolenčić. Glumačka postava je impresivna, akterice su Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Daria Lorenci Flatz i Sanja Milardović, dok će im se pridružiti i Luka Petrušić.
Iz Ludensa ističu kako je tekst autorice priče Ane Maras Harmander tragikomična priča o četiri potpuno različite žene koje povezane zajedničkom ovisnošću kreću u borbu protiv iste, te na dirljiv i humorističan način publiku vode na putovanje o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.
– Zamislite samo što biste vi napravili da ste zatvoreni u četiri zida sami sa sobom? A što bi tek napravili da ste u nemogućnosti suočiti se sami sa sobom zatvoreni s još troje koji se traže? Biste li pjevali? Biste li plesali? To naše žene rade. One u nesreći pokušavaju otkriti novi život, svojstveni put i možda promijeniti sudbinu – navode u Ludensu.
Autorica teksta Ana Maras Harmander ističe kako su nevjerojatne transformacije, glumačko autorstvo i vještina, ples i pjesma, duhovitost i neposrednost najbolji primjeri vrhunske izvedbene umjetnosti, u koju se jednostavno morate zaljubiti.
Nakon koprivničke premijere, izvedba ove predstave bit će i u Karlovcu 29. rujna, te u Zagrebu 30. rujna.
– Ovo nam je 12 kazališna sezona u Koprivnici i vjerujemo da će nova predstava privući mnogo novih lica u koprivnički Dom mladih – kažu iz Ludensa.
Medijski pokrovitelj Ludens teatra od ove je sezone tjednik Podravski list. (ib)
FOTO: LUDENS TEATAR