Nova tvornica u Koprivnici: Podravka seli Koktele iz grada, radit će u tri smjene!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kompanija Podravka pokrenula je i prvu službenu etapu u izradi dokumentacije i dobivanja dozvola za gradnju nove tvornice u poduzetničkoj zoni Danica.

Naime, Podravka je izradila elaborat utjecaja na okoliš i od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja zatražila procjenu utjecaja zahvata na okoliš. Također, napravljen je i idejni projekt. Sve to su pripremne radnje pred dobivanje građevinske dozvole za ovaj projekt. Radi se o parceli sjeverno od postojeće tvornice Dječje hrane i kremnih namaza u koprivničkoj poduzetničkoj zoni Danica.

Marin Pucar, prvi čovjek Podravke

Tamo koprivnička kompanija već duže vrijeme ima u planu iseliti svoju proizvodnju iz Starčevićeve. Konkretno, radi se o Podravkinoj tvornici Kokteli, u kojoj se proizvodi asortiman proizvoda Kviki i Dolcela i dio asortimana Lino. Službeni naziv projekta je „Tvornica za proizvodnju slanog trajnog peciva, praškastih i ekstrudiranih proizvoda.“  Tvornica bi imala ukupnu građevinsku površinu od 21 tisuće četvornih metara i prostirala bi se na četiri etaže, a najviši dio nove tvornice bio bi 23 metra.

– Planirana je proizvodnja slanog trajnog peciva i keksa, praškastih i ekstrudiranih proizvoda kapaciteta prerade oko 60 tona dnevno. Radno vrijeme bilo bi raspoređeno u tri smjene – stoji u elaboratu utjecaja na okoliš.

Inače, ovo bi trebao biti prva faza radova na Danici, a u budućnosti se pokraj ovih tvornica planira izgraditi veliki logistički centar. U isto vrijeme na mjestu gdje su sad proizvodni i skladišni kapaciteti ostala bi upravna zgrada, koja također čeka obnovu,  a tamo gdje su sada tvornice planira se novi gradski kvart s trgovačkim centrima i popratnim sadržajima. Iako se o ovom projektu govori već više od desetljeća, izrada elaborata o utjecaju na okoliš mogla bi značiti da se ovoga puta uistinu kani i provesti.

– Projekt izgradnje nove tvornice na Danici trebao je početi u ožujku u industrijskoj zoni, no premjestili smo ga za jesen. Nama je cilj da ujesen krenemo s investicijskim projektima koji će modernizirati cijelu proizvodnju –  rekao je proljetos Marin Pucar, predsjednik uprave Podravke.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI