Nova vinska tura koprivničkog vinogorja: Bit će kušanja, glazbe i druženja…

Turistička zajednica grada Koprivnice, najavili su, pokreće novu turističku inicijativu u suradnji s Udrugom vinogradara Fran Galović – vinsku turu na koprivničkom vinogorju (Starigradu) i to 11. rujna ove godine.

-Projekt je zamišljen kao svojevrsna vinska tura gdje će posjetitelji moći kušati vina koprivničkih vinogradara na 12 punktova/kleti, a uz odlična vina naših vinogradara posjetitelji će uživati uz podravske tradicionalne delicije, Podravkine mesne proizvode, vegetarijanske i lovačke delicije, tako da će biti za svakoga po nešto. Meni će biti raznovrstan, odnosno svaka klet će imati drugačiju ponudu. Jedna od točaka će biti i Galovićeva klet, a na svakoj od točaka bi se trebala recitirati Galovićeva kajkavska poezija – rekli su u TZ.

Organizatori će, navode, osmisliti i dodatne sadržaje poput starih zanata, tematske prezentacije naivnog slikarstva, poezije, podravske glazbe, degustacija jela od koprive i dr.

-Ovisno o interesu biti će formirane grupe s animatorom koji će biti svojevrstan turistički vodič, dok će s druge strane za te iste grupe biti organiziran i prijevoz od Zrinskog trga do Starigrada te povratno, s vinske ture do centra Grada – ističu i dodaju:

-Cilj ovog projekta je turistički valorizirati enološke potencijale – vinogorja koja gravitiraju Koprivnici, a ukoliko projekt poluči dobre rezultate vinsku turu ćemo organizirati na drugim bregima u različitim terminima.

INFORMACIJE ZA PRIJAVU:

Kontakt: Turistička zajednica grada Koprivnice, 621-433; tzg-koprivnica@kc.t-com.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI