NOVA ŽRTVA Gripa uzela život muškarcu, dva pacijenta u teškom stanju prebačena u Zagreb

U cijeloj zemlji je službeno već blizu 80.000 oboljelih, što će reći da je stvarna brojka oko 300.000 oboljelih stanovnika


Autor: podravski.hr — 06.02.2019. / 8:21 Aktualno

Ilustracija / Opća bolnica u Koprivnici

Još je jedna osoba u koprivničkoj bolnici umrla od gripe, doznajemo upravo od ravnatelja dr. Mate Devčića. Nakon što smo prošli tjedan doznali za smrt 55-godišnje žene, proteklih dana život je nakon komplikacija od gripe izgubio još jedan 76-godišnjak.

– U posljednjih tjedan dana u Općoj bolnici Koprivnica potvrđena je ili se sumnja na gripu kod 20 pacijenata. Njih 11 je starije od 65 godina – rekao nam je jutros dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice i potvrdio kako sezona gripe ni izbliza nije gotova.

U razgovoru s ravnateljem doznajemo i kako su dva pacijenta zbog teških respiratornih problema prebačena na liječenje u Zagreb.

Podsjetimo, prije muškarca umrla je i ženska osoba stara 55 godina. Pacijentica je preminula na odjelu intenzivne njege, a uzrok smrti je bilo višeorgansko zatajenje.

U cijeloj zemlji je službeno već blizu 80.000 oboljelih, što će reći da je stvarna brojka oko 300.000 oboljelih stanovnika i radi se o najvećoj epidemiji unazad mnogo godina. Gripa je uzela već gotovo 50 života, a epidemija je u drugoj polovici. Cijele prošle sezone umrlo je 35 osoba. (ib)

Ilustracija / Novi smrtni slučaj od gripe u koprivničkoj bolnici

FOTO: Ilustracija