Nove brojke u županiji: potvrđeno 66 novih slučajeva, ozdravilo 65

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je o današnjem stanju  nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus na području županije. U općoj populaciji je potvrđeno 66 novih slučajeva bolesti, atijekom jučerašnjeg dana izuzet je ukupno 191 uzorak pa se dio nalaza još očekuje. 

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 525 slučajeva,  65 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe. U OB Koprivnica preminula je osoba 1951. godište s pozitivitetom na koronavirus  koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave koronavirusa zabilježeno jeukupno 1707  slučajeva bolesti COVID-19. S obzirom na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije i povećan broj testiranja te opterećenje zdravstvenog sustava, apelira se na građane da ukoliko netko od članova njihovih obitelji ima potvrđen pozitivitet na koronavirus, ostale članove obitelji koji razviju simptome  odnosno bliske kontakte nije potrebno testirati na početku niti tijekom samoizolacije.

Osobe koje razvijusimptome koji upućuju na bolest COVID-19  i jasnu epidemiološku anamnezu, tretiraju se kao oboljele te se upućuju u izolaciju u trajanju od 10 dana od početka bolesti, isto kao i njihovi bliski kontakti. Liječnici primarne zdravstvene zaštite ovakve slučajeve prijavljuju  kao „vjerojatne COVID-19 pozitivne slučajeve“  putem digitalne platforme, stoga u tim slučajevima  nije potrebno tražiti testiranje na koronavirus, već je dovoljno javiti se svojem liječniku obiteljske medicine. 

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI