Nove cijene i skuplji odvoz otpada: “Razlika je 20-ak kuna, drukčije ne može”

Građani grada Ludbreg od 1. prosinca plaćat će značajno veće iznose za odvoz komunalnog otpada, a Lukom je dobio i novog korisnika, općinu Mali Bukovec. Kao što je Općina Veliki Bukovec još 16.rujna na sjednici Općinskog vijeća donijela odluku kako će od 1. listopada obavljanje javne usluge sakupljanja miješanog komunalnog otpada biti dodijeljeno trgovačkom društvu Lukom d.o.o. iz Ludbrega i to u naseljima Veliki Bukovec, Kapela Podravska i Dubovica, tako od 1. studenoga isto vrijedi i za sva naselja općina Mali Bukovec.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

 – Općinsko vijeće općine Mali Bukovec na svojoj 3. sjednici održanoj 15. rujna 2021. godine donijelo je Odluku o dodjeli obavljanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području općine Mali Bukovec temeljem koje će od 1. studenoga 2021. godine uslugu skupljanja miješanog komunalnog otpada, biootpada, reciklabilnog komunalnog otpada i glomaznog otpada na području općine Mali Bukovec pružati Lukom d.o.o. Ludbreg – stoji u priopćenju Općine Mali Bukovec.

Mještani će i dalje koristiti spremnike za otpad u koje se dosad odlagao otpad i to za iste vrste otpada, a za ostale vrste otpada Lukom d.o.o. će podijeliti vreće prilikom prvog odvoza u mjesecu studenom 2021. Kako je u obje općine dosad ovu uslugu obavljala tvrtka Čistoća d.o.o. iz Varaždina, oni će s postojećih spremnika skidati RFID čipove dok će istovremeno Lukom d.o.o. u spremnike postavljati nove čipove i stavljati naljepnice „Lukom d.o.o.“. Zamjena čipova izvršit će se prilikom odvoza otpada.

– Napominjemo da je u tijeku nabava dodatnih spremnika te će mještani o podjeli (planirano u prvom kvartalu 2022. godine) biti pravovremeno obavješteni. Raspored odvoza otpada koji vrijedi od 1. studenoga 2021. godine nalazi se na stranicama Općine – stoji u obavijesti za mještane, a novi raspored obuhvaćat će područja naselja Mali Bukovec, Sveti Petar, Martinić, Lunjkovec, Županec i Novo Selo Podravsko. Mještani tih naselja će odmah po promjeni koncesionara plaćati osjetno više cijene odvoza otpada, ali načelnik Darko Marković uvjerava da će varaždinska Čistoća poskupjeti još više, i to u kratkom vremenskom roku.

– Najave su da će uskoro sve tvrtke povisiti cijene, ako to već i nisu. Također, najave su iz Čistoće da neće biti isti cjenik za Varaždin i druge korisnike, pa smo se mi tako odlučili za Lukom – naveo je Darko Marković. Tako je od ludbreških općina tek općina Sveti Đurđ ostala vjerna varaždinskoj Čistoći, no ako dođe do dodatnih poskupljenja, načelnik Josip Jany rekao je kako će zasigurno odabrati najjeftiniju opciju. Uz njih, tu je i općina Martijanec za čiji se odvoz otpada brine preloški Prekom, a načelnik Nađ kaže kako je zasad ta suradnja dobra i sigurna.

Cijene više za 25 posto

Od 1. prosinca svima za čiji se otpad brine Lukom porast će cijene, o čemu su iz ludbreškog poduzeća korisnike obavijestili slanjem novih cijena i obrazloženjem na kućne adrese. U obrazloženju stoji kako je do značajnog poskupljenja cijena odlaganja otpada došlo od 1. srpnja ove godine te da su porasli i drugi troškovi poslovanja te je ubilježen gubitak u djelatnosti gospodarenja otpadom te su zbog toga primorani korigirati cijenu javne usluge prikupljanja komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

KORISNICI KOJI KORISTE USLUGU ODVOZA BIOOTPADA

UGOVORENI SPREMNIK (L)Cijena obvezne minimalne javne usluge (fiksni dio) s PDV-om – STARA CIJENACijena obvezne minimalne javne usluge (fiksni dio) s PDV-om – NOVA CIJENA
6026,4335,44
8035,2447,26
12052,8670,87
240105,72141,76

KORISNICI KOJI KOMPOSTIRAJU

UGOVORENI SPREMNIK (L)Cijena obvezne minimalne javne usluge (fiksni dio) s PDV-om – STARA CIJENACijena obvezne minimalne javne usluge (fiksni dio) s PDV-om – NOVA CIJENA
6023,1030,97
8030,8041,30
12046,1961,94
24092,39123,87

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI