Nove mjere protiv koronavirusa: Kafići će raditi do 20 sati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijski Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije donio je zaključak o ograničavanju radnog vremena kafića i trgovina, prema kojemu bi oni trebali raditi do 20 sati. Riječ je o novoj mjeri kojom se želi spriječiti širenje koronavirusa, kad se pojavi, kako bi se broj zaraženih što više smanjio, objasnio nam je prvi čovjek Stožera i dožupan Ratimir Ljubić.

Sada je na jedinicama lokalne samouprave da te mjere provedu, a imaju za cilj samo prevenciju. Također, naputak je i da se reducira broj gostiju u kafićima i trgovačkim centrima kako bi se smanjio socijalni kontakt, a što se tiče krštenja, vjenčanja i raznih proslava, preporuka je da to bude uski krug obitelji, dodao je Ljubić.

Nešto rigoroznije mjere donio je Stožer Varaždinske županije, koji je donio odluku o privremenom zatvaranju kafića, ali i svih drugih uslužnih djelatnosti gdje dolazi do bliskog kontakta između ljudi. Tako će se zatvoriti kino dvorane, kazališta, fitness centri, frizerski saloni i slični objekti. Privremeno će se obustaviti sva javna okupljanja, zatvorit će se trgovine koje ne prodaju hranu, a iste će raditi do 20 sati. Ovo Odluka stupa na snagu kada ju potvrdi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Krizni stožeru Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI