Novi biskup posjetio Županiju: “Naše zajedništvo kao poticaj za mnoge dobre stvari!”

Podravski list profile

Novi varaždinski biskup Bože Radoš posjetio je ovih dana Koprivničko-križevačku županiju, a u Županijskoj upravi dočekali su ga župan Darko Koren te njegovi najbliži suradnici. Biskup Radoš stigao je u pratnji tajnika vlč. Marka Domitera i župnika koprivničke župe Blaženi Alojzije Stepinac vlč. Davora Šumandla.

-Posebna smo županija jer na našem području djeluju tri biskupije, osim Varaždinske tu su još i Bjelovarsko-križevačka te grkokatolička biskupija sa sjedištem u Križevcima, dakle mnogo je vjernika koji su u potrebi za duhovnim vodstvom – rekao je uvodno župan i dodao kako je siguran da će novi biskup svojim duhovnim radom i vrijednostima djelovati na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika te da ćete biti uzor svećenicima.

-Vjerujem da su naša poslanja, iako različita, iskrena jer postavljeni smo na isti put. Brinemo o istim ljudima na različitim područjima djelovanja, no s jednakim krajnjim ciljem, a to je dobrobit za čovjeka. Veže nas puno zajedničkih točaka i to zajedništvo između svjetovnog i duhovnog može biti sjajan poticaj za mnoge dobre stvari koje idu na korist čovjeka i njegova razvoja – naglasio je biskup Radoš.

Razgovaralo se, između ostalog, i o socijalnoj politici i zdravstvenoj skrbi posebice starijih i nemoćnih osoba te borbi protiv siromaštva pri čemu je, navode u Županiji, biskup pohvalio Županiju koja svojim programima u socijalnom i zdravstvenom sektoru brine o osjetljivim skupinama.

Župan je biskupu za uspomenu na susret uručio prigodan poklon, srebrnjak svetog Marka Križevčanina, dok je biskup županu poklonio dar s motivom svetog Jeronima koji je ujedno i jedan od liturgijskih znakova koje je mons. Radoš primio na svom biskupskom ređenju u studenom prošle godine u varaždinskoj katedrali.

FOTO KcKž

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Minea uveličala maskenbal u Pitomači

Maskenbal u Pitomači okupio je brojne maskirane skupine vrtićaraca, školaraca i udruga s pitomačkog područja. Sudionici su priredili i maskenbalsku povorku, a program je vodila

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti