NOVI DETALJI Radnici koji su krali vegetu i paštete dobili otkaze pa se zaposlili kod privatnika

Radnici su radili u trećoj smjeni, a terete se da su viličarem oko 2.30 ujutro pokušali iznijeti robu iz skladišta


Autor: podravski.hr — 06.06.2018. / 17:55 Crna kronika

Ilustracija / Radnici su viličarem pokušali ukrasti paletu Podravkinih proizvoda

Troje radnika Podravke koje je osuđeno na deset mjeseci uvjetnog zatvora zbog krađe oko 200 kilograma proizvoda iz pogona koprivničke tvrtke ipak je dobilo izvanredne otkaze, doznali smo danas.
Nakon objave teksta o nepravomoćnoj presudi stiglo nam je mnogo reakcija, a na društvenim mrežama uglavnom se brane osuđeni radnici i podsjeća kako mnogo veći kriminal u Podravki nije imao sudski epilog.
Kako smo pisali, Mario (44), Vesna (48) i Saša (44) proglašeni su krivima i naloženo im je da Podravku solidarno obeštete za oko 9000 kuna. Prema presudi, ukrali su 24 linolade od 750 grama, 36 linolada od 400 grama, 45 goveđih gulaša, 30 vegeta pakiranih po kilogram, 70 komada limenki tunjevine, 32 staklenke vegete, 24 staklenke ljutih feferona i 150 komada kokošjih pašteta.
Mario je trenutačno zaposlen kod vlasnika obrta i prima plaću od 2400 kuna mjesečno. Vesna, inače majka dvoje djece, posao je dobila u privatnom poduzeću i radi za 3200 kuna mjesečno. Saša, otac dvoje djece, u Hrvatskoj vodi se kao nezaposlen te ima boravište na području Njemačke.
Bivši radnici Podravke, koji su radili u trećoj smjeni, terete se da su viličarem s regala skladišta oko 2.30 ujutro uzeli paletu s proizvodima koje su pripremili za krađu te ih pokušali iznijeti iz Podravke. Na njihovu nesreću, zaštitarska im je služba osujetila pomno razrađen plan. Postane li presuda pravomoćna, svaki će radnik Podravki morati platiti po 3000 kuna odštete. (rm, ke)
FOTO: ILUSTRACIJA