Novi divlji deponij: U potok nedaleko od izvora bacio je i strvinu bika  

Mještani Glogovca, naselja na području općine Koprivnički Bregi, ogorčeni su na nesavjesne građane koji sve češće bacaju otpad u blizini glogovačkog izvora pitke vode. Izvor u Glogovcu je nepresušan i za Glogovčane je pravo bogatstvo pa ih s razlogom šokira činjenica da sve češće u potoku nedaleko od izvora pronalaze raznorazni otpad od plastične ambalaže, jastuka do vlažnih maramica, a nedavno je netko ostavio i strvinu bika.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Sigurni smo da nitko od nas Glogovčana ne baca otpad jer mi cijenimo naš izvor. Nerijetko tu dolaze i stanovnici okolnih naselja, kao i Koprivnice, jer su i oni shvatili da se voda “iz pipe” ne može mjeriti s ovom našom izvorskom, a među njima se najvjerojatnije kriju i oni koji usput bace i otpad u potok – kažu ogorčeni Glogovčani.

S problemom divljih deponija otpada uz izvor Glogovčani su upoznali općinsku vlast, no i dalje je potok pun otpada. Čak su razmišljali da i sami postave kamere uz izvor kako bi otkrili tko neprestano stvara ruglo na području uz izvor.

– Neki od nas su lovci pa smo htjeli postaviti lovačke kamere, ali smo odustali od toga jer je to prema zakonu kažnjivo. Pokušavamo češće obilaziti naš izvor, ali dosad još nismo naletjeli na one koji bacaju otpad. Nama je nepojmljivo da Općina ne shvaća ozbiljno naš zahtjev da se tome stane na kraj – ističu Glogovčani.

Mato Kuzminski

Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, kaže kako je komunalni redar upoznat s problemom te da je nedavno obavljeno čišćenje predjela uz izvor.

– Otkad smo postavili videonadzor uz groblja gdje su u kontejnere građani bacali sve i svašta, poput otpada nakon kolinja svinje i peradi, pojavili su se divlji deponiji na drugim područjima pa tako i uz izvor u Glogovcu. Uskoro ćemo i tamo postaviti videonadzor, kao i na ostalim područjima gdje se pojavljuju divlji deponiji jer je to jedini način da se zaustave oni koji bacaju otpad gdje mu nije mjesto – ističe Mato Kuzimnski.

Žalosno je, dodaje on, da Općina zbog neodgovornih građana mora trošiti novac na videonadzore umjesto da ga ulaže u vrtić, školu i potpore za zadržavanje mladih obitelji.

– To je očito naša realnost, a dodatni problem nam stvaraju i neodgovorni vlasnici pasa i mačaka koje moramo zbrinjavati o trošku Općine pa i na tu stavku otpada značajan novac koji bi se mogao puno bolje iskoristiti – zaključio je Mato Kuzminski.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI