Novi jeftini kvart: Na Podolicama parcele za gradnju kuće po 30 tisuća kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mnoge su godine prošle otkako su formirane stambene parcele u kvartu Cvjetna, a da ih građani jednostavno nisu kupovali. Mnoge je Koprivničance „mučila“ cijena od 20-ak i više tisuća eura za 600-tinjak kvadrata. No, gradska je vlast u proteklih godinu dana odlučila financijski poprilično olakšati mladim obiteljima te su poprilično „srezali“ cijenu kvadrata.

Kako bi ih motivirali, u startu su prepolovili cijenu ako ste mlađi od 45 godina, ako imate dijete za još 10 posto, isto kao i za osobe s invaliditetom te ako ste ratni vojni invalid ili dijete stradalog branitelja ili ako pak radite u deficitarnom zanimanju. Sveukupno mogli ste dobiti popust od čak 80 posto. Vrlo brzo prodano je šest gradilišta. Tri su gradilišta uz popust prodana za samo 50-ak tisuća kuna, dva za 44 tisuće kuna, a jedno za svega 30 tisuća kuna. Prostora na Cvjetnoj još ima, no Grad je odlučio formirati novi stambeni kvart. I tamo će cijene biti vrlo povoljne i među najnižima u državi.

Prodavat će se i parcele na Podolicama.

-Zbog iznimnog interesa građana za kupnju građevinskih zemljišta u Cvjetnoj, odlučili smo da će se prodavati i građevinska zemljišta na Podolicama. Tamo se nalazi osam gradilišta veličine od 527 do 921 četvornog metra. Neka od tih gradilišta u budućem će se razdoblju prodavati po povoljnijim cijenama. Ovim potezima Grad motivira mlade obitelji na život u Koprivnici – naveli su i potvrdili kako će i tamošnje parcele, uz popuste biti i po 30.000 kuna.

Treba naglasiti kako su Podolice vrlo zanimljive mladim obiteljima s obzirom da će u susjedstvu uskoro niknuti nova osnovna škola.

-Odlučili smo se za povoljnije cijene kako bismo potaknuli demografsku obnovu, urbanu regeneraciju naselja te smanjio iseljavanje mladih obitelji i pomogao građanima – pojasnili su u Gradu.  

Među njima je i obitelj Gal. Ove su godine kupili stambeno zemljište za izgradnju kuće u Cvjetnoj ulici.

Obitelj Gal – Maja, Igor i njihovi sinovi uskoro će useliti u novu kuću u Cvjetnoj.

-Odlučili smo se na to zbog povoljne cijene koju je Grad nudio te višegodišnje želje za vlastitom kućom. Dugo smo vremena dvojili gdje ćemo sagraditi svoju kuću pa nam je gradska odluka o povoljnijoj prodaji zemljišta pomogla u odabiru – rekli su Maja i Igor koji, navode kako poznaju i druge ljude koji su kupili zemljišta, novi susjedi međusobno se poznaju i cijelo vrijeme komuniciraju te vlada veliko uzbuđenje oko gradnje i skorog druženja. Maja i Igor imaju tri sina koji jedva čekaju zaigrati nogomet u vlastitom dvorištu, a useljenje očekuju iduće godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI