Novi kino u našem gradu: Moderan prostor s 250 sjedećih mjesta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Centar za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ protekle dvije godine intenzivno radi na obnovi svoje zgrade pa je tako nedavno nekadašnja zgrada Pučkog otvorenog učilišta u Ludbregu energetski obnovljena. Tim projektom, koji je bio vrijedan više od 3,5 milijuna kuna, obnovljena je fasada, moderniziran sustav grijanja, ugrađena mehanička ventilacija s rekuperacijom, obnovljene elektroinstalacije strojarskih sustava te izgrađena FN elektrana.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Sada se prelazi i na obnovu unutarnjih prostorija koje se tiču nove kinodvorane, čija prva faza uključuje građevinske i obrtničke radove i procijenjena je na 1,2 milijuna kuna, a prošli je tjedan održano javno otvaranje ponuda.
– Prijavila su se četiri izvođača i u fazi smo bodovanja pristiglih ponuda, a u drugoj fazi obnove bit će raspisane još dvije javne nabave koje će obuhvaćati namještaj za kinodvoranu te audio i vizualnu opremu – rekao je ravnatelj Centra za kulturu i informiranje Branko Dijanošić te dodao kako će nova multifunkcionalna dvorana imati 250 sjedećih mjesta.

Sudeći prema 3D prikazu, bit će to vrlo moderno uređena multifunkcionalna dvorana u kojoj će se moći održavati razni kulturno-umjetnički programi, koncerti, kinoprojekcije, konferencije, seminari, tribine, predavanja i ostali slični sadržaji, a o samoj obnovi bilo je riječi i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kada je vijećnica Gordana Loparić pitala o planovima za kinodvoranu.

– Zgrada je obnovljena izvana i sada se kreće u unutarnju obnovu koja bi ukupno mogla koštati oko dva milijuna kuna. Odlučeno je kako se neće čekati projekti i natječaji, već ćemo sami nastaviti s radovima da se sve do kraja privede svrsi. Nadamo se da će se javne nabave riješiti brzo i do rujna krenuti radovi, koji bi mogli biti gotovi do kraja godine. Pratit ćemo i ako se pojave neki manji projekti tipa nabave kinoopreme ili nekakvo unutarnje uređenje. Oni će se parcijalno rješavati i smanjivati troškovi zaduženja Centra za kulturu – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić i dodao kako se nada dobiti multifunkcionalan prostor za kulturno umjetnička društva, udruge, ali i za mlade koji će u novom kinu moći pogledati film i tako u Ludbreg vratiti još jedan sadržaj.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI