NOVI KRAK ISTRAGE Kako je član županove Mreže tvrtku prodao Piškornici pa dobio luksuzni audi

Ne možemo o audiju jer je preuzimanje Prizme predmet tajnih policijskih izvida, upozoravaju u Piškornici


Autor: podravski.hr — 07.01.2018. / 20:52 Aktualno

Gazda Prizme Dražen Vlah s bivšim direktorom Piškornice Mladenom Jozinovićem

Tvrtka Piškornica sancijsko odlagalište, koja je u srpnju 2016. godine kupila obiteljsko komunalno poduzeće Prizma te je tako, uz posao deponiranja smeća na odlagalište u Koprivničkom Ivancu kod Koprivnice, ušla i u posao skupljanja i odvoza smeća, ovih je dana zadnju kupoprodajnu ratu za Prizmu podmirila – automobilom.
Bijeli luksuzni audi A6 registarskih oznaka KC 000-O prešao je u vlasništvo obitelji Vlah, bivših Prizminih vlasnika, u sklopu obročne otplate oko 3,5 milijuna kuna, na koliko se Piškornica u srpnju pogodila za preuzimanje obiteljskog poduzeća. Zadnja rata u iznosu nešto većem od milijun kuna plaćena je potkraj prošle godine, a u nju je ušao audi.
– Kako je kupoprodaja poslovnih udjela tvrtke Prizma predmet tajnih policijskih izvida, nismo u mogućnosti pružiti detaljnije informacije o tom automobilu – poručili su nam prošli tjedan iz tvrtke Piškornica te tako neizravno potvrdili da je u Piškornici otvoren i novi krak istrage o poslovanju tvrtke u doba smijenjenog direktora Mladena Jozinovića.

Luksuzni audi parkiran u krugu odlagališta otpada Piškornica

Automobilom se cijelo vrijeme koristio Dražen Vlah, bivši direktor Prizme, koji je nakon akvizicije obiteljske tvrtke nastavio raditi kao tehnički direktor Piškornice. U toj tvrtki radi i Draženov sin Zoran Vlah, kao stručni suradnik za financije i javnu nabavu. Inače, Dražen Vlah član je predsjedništva koprivničke stranke Mreža, koju je uoči lanjskih lokalnih izbora osnovao župan Darko Koren.
Prizma je automobil kupila u svibnju 2016. godine, samo dva mjeseca prije no što je tvrtku preuzela Piškornica, i to za oko 400.000 kuna. Od srpnja 2016. godine audi šesticu, tdi 2.0 s business opremom, kao službeni automobil Piškornice u režimu 0-24 koristio je Dražen Vlah, dok je gorivo i održavanje plaćalo javno poduzeće(…)
VIŠE O SVEMU U PONEDJELJAK U NOVOM VRUĆEM BROJU PODRAVSKOG LISTA

Novi broj Podravskog lista