NOVI KUĆNI LJUBIMAC KRUNO Malenog jazavca spasili od smrti u poplavljenoj jazbini

Boris Kostić kaže kako će brinuti o jazavcu sve dok ne bude sposoban sam pronaći hranu i živjeti samostalno


Autor: podravski.hr — 09.04.2013. / 9:31 Stil

KOPRIVNICA – Boris Kostić iz Draganovca, koprivničkog prigradskog naselja, spasio je mladog jazavca. Divlju životinju pronašao je samo dvjestotinjak metara od kuće. U šumarku, pored jazbine u kojoj su dva mlada jazavca živjela s majkom, Boris je pronašao neobičnog ljubimca doslovce na samrti.
– Izgleda da je tijekom topljenja snijega njihova jama bila poplavljena. Jedan je mladunac uginuo od smrzavanja, a ovoga smo bez diranja rukama uzeli kući da ga utoplimo – objasnio je Boris Kostić, čiji je unuk Leon već i pronašao ime za jazavca. Tako je trenutno jazavac Kruno u dobrim rukama, dok se ne ukaže prilika da ga vrate u divljinu.
– Nismo ga dirali kako ne bismo poremetili njegov miris i da ga majka ne bi odbacila, no nakon što smo dežurali nekoliko dana i vidjeli da se majka ne vraća, a Kruno je bio sve slabiji i gladniji, morali smo ga nahraniti – rekao je Kostić.
Dodao je kako će brinuti o jazavcu sve dok ne bude sposoban sam pronaći hranu i živjeti samostalno, no to je posljednja opcija. Do sada su ga pokušali vratiti u jazbinu, no bezuspješno.
– Pokušat ćemo ga još nekoliko puta vratiti u divljinu, pogotovo naiđe li njegova majka – napomenuo je Kostić.
Izvještavaju: GORAN OBRAN I DUBRAVKO VUTUC