Novi načelnik: U općini su se ponašali kao da smo nekakvi bogataši

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Cestovni most na ulazu u Koprivničke Brege iz smjera Koprivnice očito ni u ovoj godini neće biti proširen kako bi se auti mogli mimoilaziti bez propuštanja. Županijska uprava za ceste, u čijoj je nadležnosti prometnica na mostu, u ovoj je godini u svoj proračun uvrstila proširenje ceste, no za tu investiciju 20 posto potrebnih sredstava trebala bi osigurati Općina Koprivnički Bregi. Prema prvim procjenama, troškovi proširenja ceste na mostu kreću se između 450.000 i 500.000 kuna, što znači da bi Općina trebala izdvojiti oko 100.000 kuna.

Ova je priča objavljena u Podravskom listu u ponedjeljak…

– Mi smo sa sad već bivšim načelnikom Marijom Hudićem postigli dogovor prema kojem bi Županijska uprava za ceste osigurala 80 posto sredstava, a Općina preostalih 20 posto. Nakon izbora došlo je do promjene vlasti pa je investicija i dalje na čekanju jer je novi načelnik Mato Kuzminski rekao da prvo mora snimiti financijsku situaciju te da bi 20 posto općinskog udjela najvjerojatnije bio prevelik izdatak za Općinu – pojašnjava Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Uprava, dodaje, ravnatelj, nije odustala od projekta proširenja ceste te se očekuju završni pregovori s novim općinskim čelnicima kako bi se utvrdili svi detalji oko realizacije investicije.

– Mi ćemo i u ovoj godini imati manje prihode od Hrvatskih cesta koji nam pripadaju po izravnanju pa nećemo imati prostora da sami financiramo proširenje ceste. U rujnu istječe moj mandat ravnatelja pa kad prođe odabir kandidata, Uprava će krenuti u definiranje realizacije tog projekta – kaže Dragutin Guzalić.

Mato Kuzminski, načelnik Općine Koprivnički Bregi, ističe kako se za realizaciju projekta prvo mora sjesti za stol i dogovoriti svi uvjeti. Svakako, kaže on, treba uzeti u obzir i činjenicu da bi prilikom izvođenja radova svi mještani koji idu za Koprivnicu morali ići obilaznim i puno dužim pravcem preko Glogovca pa i same zahvate treba svesti na najmanji mogući rok.

Dragutin Guzalić

– Meni je prvenstveno nepojmljivo da je bivša vlast u izgradnju obližnjeg pješačkog mosta uložila 800.000 kuna. Trebalo je ovaj cestovni most proširiti zajedno s pješačkom stazom koja bi bila odvojena s ogradom i rubnjacima pa bi i pješaci bili sigurni. No, kao i u cijeloj državi, i u našoj se općini prije ponašalo kao da smo pravi bogataši pa se nije razmišljalo da se jednim udarcem zapravo riješe dvije muhe – ističe Mato Kuzminski.

Mato Kuzminski

Općina, dodaje on, svakako podržava projekte koji će poboljšati i prometnu sigurnost, ali prvenstveno su vozači ti koji je narušavaju. – Da se poštuju znakovi, na tom mostu nikad ne bismo imali nijednu prometnu nesreću. No, iz oba pravca vozači dolaze većim brzinama i pritom uopće ne gledaju znakove kako bi uočili tko ima prednost prolaska preko mosta. Mi smo spremni za razgovor sa Županijskom upravom za ceste i želimo da se sve točno odredi u dogovoru s nama – zaključio je Mato Kuzminski.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Danas u prometu budite ljubazni

Policijska uprava Koprivničko-križevačka danas provodi preventivnu akciju “Dan ljubaznosti u prometu”. To ukratko znači da će policija vozače bicikala i motornih vozila koji će poštivati

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI