Novi pješački prijelaz: Sigurnije do Otoka mladosti

Grad Ludbreg kao i vlasnik Otoka mladosti počeo je značajnije ulagati u sportsku i rekreativnu infrastrukturu kao i općenito uređenje cjelokupnog prostora radi privlačenja što više građana da ovo pandemijsko vrijeme provedu na otvorenom.

Prilikom odvijanja pojedinih društvenih i turističkih događanja primijećena je, kažu iz Grada, ugroza sigurnosti pješaka na DC24, Ulica bana Josipa Jelačića u Ludbregu.

– Kako je na navedenu prometnicu spojena nerazvrstana cesta Židovski prolaz koja vodi prema Otoku mladosti, sve je više ljudi prolazilo državnu cestu na neobilježenom pješačkom prijelazu jer je takvo bilo prirodno kretanje pješaka. Grad Ludbreg uz suglasnost Hrvatskih cesta izgradio je pješački prijelaz po najvišim sigurnosnim standardima kako bi se povećala sigurnost pješaka – pojasnio je Perica Horvat, stručni suradnik za komunalno i prometno redarstvo u Gradu Ludbregu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI