NOVI PLASTENIK KTC-a Katavić: Znamo da Danci i Nizozemci ne mogu proizvesti bolje od nas, a dalje sve ovisi o tržištu

Plastenici su izgrađeni u Prnjavoru Lepavinskom kod Sokolovca na površini od 10.960 kvadrata


Autor: podravski.hr — 25.01.2019. / 11:49 Aktualno

Plastenik je vrijedan 13 milijuna kuna / Nikola Wolf

U Prnjavoru Lepavinskom kod Sokolovca upravo je svečano otvoren novi KTC-ov moderni plastenik za hidroponski uzgoj rajčice. Uz vlasnika Ivana Katavića, otvorenju su prisustvovali i potpredsjednik Vlade te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Darko Koren te gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Plastenici su izgrađeni u Prnjavoru Lepavinskom kod Sokolovca na površini od 10.960 kvadrata, nedaleko KTC-ove Lovačke kuće. Proizvodni prostor je na 9820 kvadratnih metara, a uz njega i tehnološki na 380 kvadrata, kao i sortirnica i pakirnica. U KTC-u doznajemo kako ove godine tamo planiraju hidroponski uzgajati rajčicu i to 80 posto beef sortu, a 20 posto hibrid grapolo i cherry. Očekivani prinosi za prvu godinu, navode u KTC-u, su 450 do 500 tona.

Katavić, Tolušić i Koren u obilasku nove investicije

– Cilj je podizanje kvalitete proizvoda i postizanje sigurnosti u kontroliranim uvjetima koji se nalaze u modernim plastenicima poput ovog – kažu u KTC-u i dodaju kako je investicija vrijedna 13 milijuna kuna, od čega je 6,5 milijuna osigurano iz fonda programa ruralnog razvoja.

Ivan Katavić je istaknuo:

– Znamo da Danci i Nizozemci ne mogu proizvesti bolje nego mi. Zasad imamo oko 16 hektara zemljišta pod vlastitom poljoprivrednom proizvodnjom, a gdje će to stati vidjet ćemo, ovisi o tržištu.

Ministar Tomislav Tolušić proteklih je pak dana bio pod povećalom javnosti zbog afere “Fotomontaža”. On nije htio komentirati aferu svojeg “izleta u Srbiju i susreta s prostitutkom” te objavu, kako kaže SOA, montiranih kompromitirajućih fotografija. Samo je rekao:

– Bit će mi iznimno drago kad policija i DORH odrade svoj dio posla – naveo je i odbio dati odgovor na pitanje je li već bio u USKOK-u. (hš, ib)

FOTO: Nikola Wolf