NOVI POKUŠAJ Kontroverzni koprivnički poduzetnik kupio turistički biser za 117.000 eura

Plan mu je proširiti smještajne kapacitete i unaprijediti gastronomsku ponudu


Autor: podravski.hr — 30.07.2018. / 10:00 Aktualno

Dolaze li bolji dani za Legrađanku?

Ugostiteljski objekt Legrađanka u samom centru Legrada nakon niza neuspješnih pokušaja najma dobio je novog vlasnika. Kupac nekretnine je kontroverzni koprivnički kuhar Erich Glavica. Kako doznajemo, plan mu je proširiti smještajne kapacitete i unaprijediti gastronomsku ponudu.

Legrađanka je bila u općinskom vlasništvu, a stavljena je na prodaju jer dosadašnji najmoprimci nisu uspjeli profitabilno poslovati. Vijest o kupoprodaji potvrdio nam je Ivan Sabolić, legradski načelnik.

– Dogovorili smo kupoprodaju, a cijena iznosi 117.000 eura. Drago nam je da je novi vlasnik najavio ulaganja i proširenje ponude – rekao je Ivan Sabolić.

 

Poznati kuhar kupio je pansion Legrađanku

 

Inače, Erich Glvica svoju kulinarsku karijeru kovao je u Austriji te radio u mnogim europskim hotelima i restoranima, a dobitnik je i priznanja Master Chef od Svjetske kuharske organizacije. No, isto tako, Glavica je završio i na sudu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a sudilo mu se kao odgovornoj osobi tvrtke Erix te je i 2014. nepravomoćno osuđen zbog pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Kako doznajemo, suđeno mu je u još nekoliko slučajeva zbog sličnih kaznenih djela. Neki od tih slučajeva i dalje su na sudu. (md)

Od danas je na prodajnim mjestima novi broj Podravskog lista…