NOVI POTRESI: Zemlja se rano jutros nekoliko puta opet snažnije zatresla

Dva jača potresa koji su prema EMSC-u bili jačine 4,9 i 4,6 stupnjeva po richteru danas u 6.15 i 6.26 sati zatresli su Petrinju, a mogli smo ga osjetiti i mi u Podravini i Prigorju. Kako izvještava ista stranica, ovo je bio 38. potres koji je pogodio Hrvatsku u posljednjih 48 sati. Oko 5.30 sati zabilježen je još jedan potres kod magnitude od 3.0 po richteru s epicentrom u Donjoj Gračenici u Sisačko-Moslavačkoj županiji.

Državna seizmiološka služba izvještava na Twitteru pak da su potresi bili u 6:15 (magnituda 4.7), 6:26 (M 4.8) i 6:29 (M3.9) što bi značilo da je noćas zabilježeno četiri dosta jaka podrhtavanja u tom kraju.

Nelagoda, ružno buđenje za sve u našem kraju, a ne možemo ni zamisliti kako je tek napaćenim ljudima u Petrinji i jučerašnjim snažnim potresom pogođenom ostalom području.

Na žalost, ne znamo kakva je situacija tamo, zato što su odlukom zapovjedništva na terenu naši vatrogasci povučeni kući.

U Petrinju je stiglo više od 1.500 ljudi, i za djelovanjem naših vatrogasaca, procjenjeno je, nije bilo potrebe.

Naši vatrogasci na zbornom mjestu u petrinjskoj vojarni

Kako nam je javio naš suradnik portala Vladimir Vladek Antolaš, koji je zajedno s vatrogascima upućen u Petrinju, u Đurđevac su se vratili u 1.40 sati.

Pripadnici DVD-a Domaji nakon što su jučer u sumrak stigli u Petrinju

Danas će se na brojnim mjestima na području Koprivničko-križevačke županije prikupljati pomoć za žrtve potresa, a uputa ljudima je da sami ne odlaze u Petrinju već da prikupljenu pomoć dostave u dogovoru s Crvenim križom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI