Novi projekt: Bibliobus će svaki tjedan ići po prigradskim naseljima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska knjižnica Đurđevac osmislila je projekt Đurđevačka bajoslovlja s kojim će olakšati pristup svojim uslugama i sadržajima svim građanima. Projektom vrijednim četiri milijuna kuna koji će se u cijelosti financirati europskim novcem predviđena je i nabava potrebne informatičke opreme i vozila kako bi Knjižnica svojim korisnicima mogla bibliobusom dostavljati knjige, a u planu je i zapošljavanje još jednog djelatnika.

U planu je i organizacija brojnih kulturnih aktivnosti te uvođenje programa pokretne knjižnice. Projekt je uspješno prošao administrativnu provjeru i uskoro se očekuje odobrenje financijskih sredstava za njegovo provođenje.

– Naš veseli bibliobus svaki će tjedan posjećivati stanovnike prigradskih naselja i učenike područnih škola te im dostavljati željene knjige, ali će posjetiti i domove za starije i nemoćne osobe – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice.

Cilj projekta je uključiti sve građane u aktivnosti Knjižnice, a posebno djecu i mlade, osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom. U sklopu projekta Knjižnica će organizirati i računalne te radionice informacijske pismenosti za predškolce, mlade i umirovljenike.

– Osmislili smo i niz književnih susreta i druženja s našim poznatim književnicima, radionice s članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, a organizirat ćemo i školu kreativnog čitanja i pisanja za naše najmlađe – kaže Bernarda Ferderber.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ako vam treba obrok, uzmite smoothie!

Različiti stručnjaci vjerojatno će vam dati različiti odgovor na ovo pitanje. No, svi će se složiti oko jednoga – izbor između ove dvije vrste napitaka

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI