Novi projekt: Bibliobus će svaki tjedan ići po prigradskim naseljima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Gradska knjižnica Đurđevac osmislila je projekt Đurđevačka bajoslovlja s kojim će olakšati pristup svojim uslugama i sadržajima svim građanima. Projektom vrijednim četiri milijuna kuna koji će se u cijelosti financirati europskim novcem predviđena je i nabava potrebne informatičke opreme i vozila kako bi Knjižnica svojim korisnicima mogla bibliobusom dostavljati knjige, a u planu je i zapošljavanje još jednog djelatnika.

U planu je i organizacija brojnih kulturnih aktivnosti te uvođenje programa pokretne knjižnice. Projekt je uspješno prošao administrativnu provjeru i uskoro se očekuje odobrenje financijskih sredstava za njegovo provođenje.

– Naš veseli bibliobus svaki će tjedan posjećivati stanovnike prigradskih naselja i učenike područnih škola te im dostavljati željene knjige, ali će posjetiti i domove za starije i nemoćne osobe – kaže Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice.

Cilj projekta je uključiti sve građane u aktivnosti Knjižnice, a posebno djecu i mlade, osobe starije od 54 godine te osobe s invaliditetom. U sklopu projekta Knjižnica će organizirati i računalne te radionice informacijske pismenosti za predškolce, mlade i umirovljenike.

– Osmislili smo i niz književnih susreta i druženja s našim poznatim književnicima, radionice s članovima Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, a organizirat ćemo i školu kreativnog čitanja i pisanja za naše najmlađe – kaže Bernarda Ferderber.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Vrtićarci obilježili Obiteljski dan

Mališani Dječjeg vrtića Tratinčica zajedno s odgojiteljicama Bojanom Kežman, Zvjezdanom Babić, Mimozom Tatari Strelec i Marinom Trstenjak pripremili su remek-djela na temu Obiteljski šoping na

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI