Novi projekt za naše svjetske prvake: Razvoj robotike u školi financira Europska unija

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Srednja škola Ludbreg bila je domaćin početne konferencije projekta ‘Robots Connecting High Schools in Cross-border Area’ (‘Roboti spajaju srednje škole u prekograničnom području’) u okviru programa INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. na kojoj su sudjelovali domaći predstavnici i gosti iz Mađarske koji su partneri u ovom projektu.

Radi se o projektu koji će dodatno podići tehnološku razinu u srednjoškolskom obrazovanju u Ludbreg. Kako su ludbreški učenici i njihovi mentori dosad već imali uspjeha u robotici, točnije 2016. bili su svjetski prvaci, ovo je logičan slijed događaja. 

Učenici Srednje škole bili su svjetski prvaci u robotici

Nakon pozdravnih riječi, svaka strana predstavila je svoje mjesto i školu koja će biti nositelj projekta. Projekt financira Europska unija, a ukupni budžet iznosi 196.478,19 eura.

Osnovni ciljevi projekta su povećanje znanja o robotici u srednjim školama partnera, jačanje znanja i vještina učenika srednjih škola u području robotike te stvaranje preduvjeta za kompetentnije tržište rada mladih u području rada s modernim tehnologijama.  Period implementacije projekta je od 1. lipnja 2020. do 30. rujna 2021., a realizacija je podijeljena u tri faze. Prva faza je nabavka opreme, u ovom slučaju robotske ruke. Nakon toga slijede edukacije nastavnika i učenika te organizirani prekogranični programi razmjene učenika.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI