Novi prvi čovjek Bolfana Goran Lazić: ‘Želimo riješiti problem podzemnih kontejnera, urediti izvor i raskrižje’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U mjesnom odboru u Bolfanu na prošlim lokalnim izborima došlo je do promjena, a nakon njih za predsjednika je postavljen nezavisni kandidat Goran Lazić. Bolfan je jedno od mjesta u kojima ima dosta problema pa smo razgovarali s novim predsjednikom o planovima, željama i ciljevima u narednom mandatu.

– Kandidirao sam se jer želim pomoći, mislim da će to dobro funkcionirati, svi smo mlađi u mjesnom odboru i probat ćemo realizirati planove. Održali smo 4. srpnja prvu skupštinu Mjesnog odbora na kojoj smo definirali nekoliko ključnih stvari koje kao Mjesni odbor možemo riješiti sami, a oko većih stvari morat ćemo surađivati s Gradom Ludbregom. Dogovorili smo da ćemo probati pomoći i našim udrugama, DVD-u i nogometnom klubu – rekao je Goran Lazić.

Kao prva tri projekta kojima će se baviti naveo je uređenje raskrižja između Školske i Vinogradske ulice za koju su dobili nekoliko upita, a onda će probati pronaći trajno rješenje za uređenje okoliša oko izvora vode na Redvenici kao i za podzemne kontejnere koji se također nalaze na ulazu u Redvenicu.

– Raskrižje ćemo urediti kroz neku radnu akciju kao i većinu toga jer proračun je mali. Nadamo se suradnji s DVD-om, ali i svim mještanima koji žele pomoći u uređenju. Slično je i s izvorom na Redvenici koji je zapušten i u lošem stanju i to ćemo očistiti i napraviti nekakav prilaz koji bi bio trajno rješenje i koji bi olakšao održavanje. Imamo problem i na ulazu u Redvenicu gdje su vikendice. Tamo su postavljena dva podzemna kontejnera i to je super zamišljeno, ali nikako ne funkcionira. Zvali smo da se postave nadzorne kamere jer je to katastrofa ili da se jednostavno makne. Kontaktirali smo i Grad i obećan je razgovor pa se nadam da će se to ubrzo i dogoditi – rekao je Lazić.

Dodao je i kako će u prosincu Mjesni odbor osigurati dječje darove koji će biti podijeljeni bez obzira na situaciju s pandemijom, a osim nabrojenih projekata, kaže kako dobivaju upite o manjim problemima koje rješavaju, a tiču se čišćenja kanala, održavanja putova i slično. Ipak, možda i najveći problem u Bolfanu je društveni dom koji je u ruševnom stanju.

– Razgovarali smo s Gradom i uređenje je u planu. Prema rečenom, skidao bi se gornji kat, dok bi donji dio ostao. Također imamo problem s objektom Julija koji ima puno suvlasnika među kojima su i banke, mi to ne smijemo dirati pa čak ni očistiti da ne riskiramo kaznu. Nadamo se da će se nešto pokrenuti oko društvenog doma, a mi ćemo probati kroz radne akcije održavati okoliš i rješavati probleme – rekao je Lazić. Dodaje kako je dogovoreno da se DVD-u nabave radna odijela, a probat će se pomoći i nogometnom klubu koji se zadnje dvije godine natječe u 3. ŽNL središta Ludbreg, a obje su sezone završili kao posljednji.

– Problem je broj igrača, ali u ime mjesnog odbora mogu reći da ćemo ih probati podržati na neki način da klub opstane i da se nešto događa u selu jer mislim da je to bitno. Ne moramo biti prvaci, ali da budemo stabilan klub. Svi koji imaju problem ili prijedlog mogu nam se slobodno obratiti – rekao je na kraju novi predsjednik Lazić.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI