Novi prvi čovjek županijskog SDP-a: Sljedeći župan mora biti iz naše stranke!

Članovi koprivničko-križevačke županijske organizacije SDP- a izabrali su novo vodstvo, koje bi trebalo voditi stranku u sljedeće četiri godine mandata. Kako je bio jedini kandidat, Tomislav Golubić, dosadašnji predsjednik koprivničke organizacije SDP-a, preuzeo je dužnost predsjednika županijskog SDP-a. Njegovi potpredsjednici su Ivan Sabolić, legradski načelnik i kandidat na prošlim unutarstranačkim izborima za mjesto predsjednika. Drugo potpredsjedničko mjesto pripada Mladenu Kešeru koji je pobijedio prethodno spomenutog Sabolića na prošlim izborima i vodio županijski SDP do sada, te ušao u drugi krug izbora za župana na ovogodišnjim lokalnim izborima.

– Možda baš ta činjenica da su Ivan Sabolić i Mladen Kešer na posljednjim izborima bili suparnici, a sad su zajedno potpredsjednici, govori o zajedništvu u stranci, kao i činjenica da je Mladen Kešer na kraju mene podržao za predsjednika – objasnio je Tomislav Golubić pomalo iznenađujući duo na potpredsjedničkim mjestima. 

Kako je Kešer potpredsjednik s križevačke strane županije, a Sabolić s koprivničke, tako je Ivana Kuštrak, članica Općinskog vijeća općine Virje potpredsjednica s đurđevačkog kraja.

Što se tiče prvih poteza kao predsjednika županijskog SDP-a, Golubić je najavio konsolidaciju općinskih organizacija.

– Činjenica je da još neke općinske organizacije nisu izabrale svoje vodstvo, kako zbog administrativnih razloga, tako i zbog stanja u organizacijama, a to znači da ima mjesta na napredak i očekujem da ćemo u idućoj godini te organizacijske probleme ispraviti i konstituirati sve općinske organizacije – kazao je.

Na pitanje kako vidi stanje u županijskom SDP-u, s obzirom na to da je ta stranka u ruralnim područjima županije, ali i u ostala dva grada mnogo manje utjecajna i uspješnija nego u Koprivnici, Tomislav Golubić samo je kratko komentirao.

– Pa stanje je takvo da, kako sam već rekao, sigurno ima mjesta za napredak.

Što se tiče njegovih političkih ambicija, nije neočekivano da bi, kako sada stvari stoje, jer do izbora su još 3,5 godine i svašta se može dogoditi, Tomislav Golubić rado bio kandidat za župana Koprivničko-križevačke županije.

– Kako sam već rekao, cilj je da SDP na sljedećim izborima ima župana naše županije. Moj je cilj da za tri godine, što znači pola godine prije izbora, napravimo anketu i da između šest ili sedam najistaknutijih članova stranke naše članstvo prepozna moj rad i upravo mene ocijeni kao najboljeg kandidata za župana. No, do toga je još mnogo vremena i nije ozbiljno još sad govoriti o konkretnim kandidaturama – zaključio je Tomislav Golubić. Što se tiče gradskih organizacija Petra Rožmaria je predsjednica gradske organizacije Koprivnica, Marko Fucak, đurđevačke, a Dejan Pernjak križevačke.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI