Novi set mjera iz Županije: Poduzetnicima i općinama čak 12 milijuna kuna!

Gotovo 12 milijuna kuna potpora pripremila je Koprivničko-križevačka županija za poduzetnike, gradove i općine koje se mogu iskoristiti do kraja ožujka ove godine. Kako navode iz Županije, 5,5 milijuna kuna omogućit će u 19 javnih poziva za poslovne aktivnosti poduzetnicima, fizičkim osobama i OPG-ovima, a čak šest milijuna kuna rezervirano je kao kapitalna pomoć jedinicama lokalne samouprave.

Za ulaganje u materijalnu imovinu raspoloživo je 1,5 milijuna kuna, za okrupnjavanje zemljišta 240.000 kuna, za višegodišnje nasade 200.000 kuna, a tu su i javni pozivi za legalizaciju poljoprivrednih objekata, pčelarsku i povrtlarsku proizvodnju, za samozapošljavanje, obnovljive izvore energije, za sufinanciranje kamata na zajmove i brojne druge projekte.

Osigurali su u Županiji i 250.000 kuna za donacije udrugama za djelatnosti iz gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja. Pojedinačni javni natječaji bit će vidljivi na web-stranicama Županije u navedenom razdoblju do kraja ožujka.

Koprivničko-križevačka županija raspisala je, dodajmo, i natječaje za sufinanciranje programa i projekata udruga koje su usmjerene na područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom, odgoja, obrazovanja i ostalih aktivnosti, unaprjeđenje kvalitete umirovljenika i osoba treće životne dobi te rada s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji. Na raspolaganju je čak 840.000 kuna, što je za 115.000 više nego protekle godine.

– Za udruge koje su programski i projektno usmjerene na rad u području zdravstva i brige o osobama s invaliditetom planirana vrijednost natječaja iznosi 250.000 kuna. Najmanji iznos potpore je tisuću, a najveći iznos po pojedinom projektu 20.000 kuna – ističu u Županiji i dodaju kako udruge iz područja odgoja i obrazovanja imaju na raspolaganju 120.000 kuna, dok je najveći pojedinačni iznos 5000 kuna.

Dodajmo i da je za programe za umirovljenike omogućeno 220.000 kuna, a pojedinačno se može dobiti i do 50.000. U natječaju za branitelje i obitelji osigurano je 250.000 kuna, a najveći pojedinačni iznos po projektu je do 80.000.

– Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa za sva navedena područja je 25. ožujka 2022. godine, a prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima iz 2022. godine, koji su, zajedno s uputama, dostupni na mrežnim stranicama Koprivničko-križevačke županije – poručili su iz Županije.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI