NOVI ‘SLUČAJ MODRIĆ’ Suđenje u aferi Molve: ‘Ne sjećam se jesam li taj ugovor potpisao ili nisam’

Radić: Pa taj potpis na ugovoru nije moj


Autor: podravski.hr — 20.12.2017. / 7:59 Aktualno

Ivan Kolar, bivši HSS-ov načelnik općine Molve

Željko Radić, drugooptuženi u suđenju bivšem HSS-ovu načelniku Molva kod Đurđevca Ivanu Kolaru, kojima se zajedno s poduzetnikom Anđelkom Tošem sudi zbog gospodarskog kriminala teškog 5,6 miljuna kuna, ovaj je tjedan na Županijskom sudu u Zagrebu dopunio obranu i rekao kako je i njegov potpis na spornim mjenicama krivotvoren.
Premda su na prošlom ročištu trojica okrivljenika iznijela svoje obrane, Radić je na suđenju dodao kako je od prošle rasprave ponovno pregledao sporne mjenice i otkrio kako potpis kod pečata bjelovarske tvrtke Jata, čiji je bio direktor, nije njegov. Ovo je drugi put tijekom suđenja da se spominju krivotvorine potpisa, a na sličan se način branio i Ivan Kolar koji je također tvrdio kako potpisi na ugovorima nisu njegovi.
– Ne sjećam se jesam li doista taj ugovor potpisao ili nisam, već sam taj potpis uspoređivao s drugim potpisima koji su za mene nesporni i s onim potpisima za koje su grafološki vještaci utvrdili da su moji ili da nisu moji, zato zaključujem da to nije moj potpis – kazao je Željko Radić.
Zbog svega je njegov branitelj zatražio od suda da provede još jedno grafološko vještačenje. To je sudac Zdravko Majerović i prihvatio. Kako je dokazni postupak još uvijek otvoren, branitelj vlasnika tvrtke Jata Anđelka Toša zatražio je da se od oštećene Croatia banke zatraži podatak jesu li službeno poduzimali radnje protiv Općine Molve ili tvrtke u njegovu vlasništvu.
Sudac Majerović sve je prijedloge obrane prihvatio i raspravu odgodio sve dok ne bude gotovo grafološko vještačenje potpisa Željka Radića. Posljednjim pravnim ‘manevrom’ obrane suđenje Ivanu Kolaru ipak se ne bliži kraju.
Podsjetimo, Kolar je zajedno sa suoptuženim vlasnikom i direktorom bjelovarske građevinske tvrtke Jata Anđelkom Tošem i Željkom Radićem optužen da je oštetio općinski proračun za 5,6 milijuna kuna. USKOK optužene tereti da su tijekom izgradnje novog društvenog doma u Molvama dvostruko naplatili dio radova. (ke)
FOTO: ARHIVA