Novi Spomenik braniteljima: Kako vam se sviđa budući memorijal u Križevcima?

Podravski list profile
Grad Križevci će prijaviti drugu fazu projekta odnosno samu izgradnju spomen-obilježja, na novi natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja

Gradska uprava priopćila je kako je odabrano idejno rješenja za spomen-obilježje hrvatskim braniteljima koje će biti postavljeno u parku na prostoru bivše vojarne. Odabran je rad Josipa Bosnića, profesora likovne kulture iz Splita.

Grad Križevci putem Javnog poziva Ministarstva hrvatskih branitelja ostvario je financijska sredstva za prvu fazu izgradnje spomen-obilježja, koja uključuje izradu idejnog rješenja. U razdoblju od 13. veljače do 14. travnja proveden je natječaj za izradu idejnog likovnog, oblikovnog i prostornog rješenja, a ocjenjivački sud ovih dana izabrao je Bosnićev prijedlog.

Grad Križevci će prijaviti drugu fazu projekta odnosno samu izgradnju spomen-obilježja, na novi natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja, nakon čega kreće izrada spomen-obilježja.

– Cilj izgradnje spomen-obilježja je na primjeren način obilježiti žrtvu branitelja s križevačkog područja i pružiti mjesto za dostojanstveno obilježavanje Dana branitelja kao i drugih važnih događaja iz Domovinskog rata – kažu u gradskoj upravi. Natječajni radovi bit će ovaj tjedan izloženi u holu u prizemlju gradske uprave od ponedjeljka svibnja do petka od 8 do 16 sati.

FOTO Grad Križevci

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI