NOVI SUSTAV GRIJANJA: Obećali četiri dana, a građane drugi tjedan ostavili bez tople vode

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari zgrada na Trgu kralja Tomislava konačno su dočekali izgradnju vlastitih kotlovnica za grijanje i toplu vodu, nakon što su godinama negodovali zbog dosadašnjeg Podravkina sustava grijanja na koji su bili spojeni. Grad Koprivnica u nekoliko je navrata neuspješno pokušao naći rješenje za zgrade i tamošnje stanare, no sve do ove godine nije se našlo zadovoljavajuće rješenje. Ipak, rješenje je ove godine realizirano, i to na način da je svaka od zgrada dobila vlastito postrojenje koje će stanari otplaćivati kroz račune za toplinsku energiju. Ipak, prošli tjedan javili su se prvi problemi s novim kotlovnicama.

– Na vrijeme i jasno nam je rečeno da ćemo tri ili četiri dana biti bez tople vode i grijanja, kako bi se zgrade odvojile od Podravkina toplovoda i spojile na nove kotlovnice. Sad, evo, teče već drugi tjedan, a tople vode nema – kazao je jedan od stanara zgrada na Trgu kralja Tomislava.

Kako kaže, tople vode nakratko je bilo, no nakon toga opet ništa.

– Vidio sam da se radi na spajanju kotlovnica, no došao je vikend i radnici su otišli doma do ponedjeljka. Ali niti ovog tjedna situacija nije bolja, tople vode ima samo povremeno, a ne moram niti govoriti što to znači za stanare. Ima tu i starijih ljudi, ima i onih koji ne mogu niti oprati suđe bez tople vode pa se snalaze kako znaju. Ne bi bio problem da je to zaista trajalo nekoliko dana, ali ovo se sad već previše otegnulo – zaključio je jedan od stanara.

S druge pak strane, predstavnik stanara na kućnom broju 3, Damir Vuković, kaže kako stanari znaju da se radi priključenje na novi sustav toplinske energije te da ih je većina strpljiva, a pojedinci se bune bez razloga.

– Normalno je da nema tople vode nekoliko dana zbog radova, ali to nije ništa strašno. Svi su obaviješteni i svjesni da je situacija trenutno takva, a da će nam svima biti bolje nakon toga što se tiče grijanja, a pogotovo računa za grijanje koji su do sada bili ogromni. Manjina stanara je nezadovoljna, no uskoro će naše kotlovnice proraditi kako treba – rekao je Vuković. Danas je u prostorijama KC plina održana konferencija za medije na kojoj je objašnjeno kako je dio korisnika prebačen na novi sustav grijanja, a ostale zgrade će grijanje i toplu vodu dobiti vrlo brzo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI