Novi trgovački centar u našem gradu: Zemljište je preprodano poznatim Austrijancima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izgradnja novog maloprodajnog parka u Ludbregu trebala bi početi na proljeće, a centar ipak neće graditi tvrtka ENS iz Zagreba vlasnika Zlatka Canjuge kojoj je zemljište prodano za 2,1 milijun kuna.

Sada je zemljište preprodano tvrtki STOP-SHOP sa sjedištem u Austriji te se planira izgraditi centar na površini nešto većoj od 3200 četvornih metara, a gradnja bi trebala završiti u roku od dvije godine nakon dobivanja građevinske dozvole.

– Austrijska firma koja se bavi trgovačkim centrima kupila je trgovački centar u Ludbregu i još dodatni prostor s istočne strane do tamošnjih OPG-ova – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te dodao kako bi gradnja novog trgovačkog centra trebala početi uskoro. Iako se zasad ne zna koje će se trgovine otvoriti, gradonačelnik kaže kako će zasigurno biti riječ o odjevno-sportskom asortimanu.

– Taj dio nedostaje i u tom pravcu su razmišljanja, ali do nas nikakva imena trgovina zasad nisu stigla. Očekujemo vrlo brzo podnošenje zahtjeva za građevinsku dozvolu, a potom i početak radova. Vjerujem da će otvaranje doprinijeti samoj ponudi, ali i povećati zaposlenost za novih pedesetak ljudi koji će biti zaposleni u trgovačkom centru – kaže ludbreški gradonačelnik.

U neposrednoj blizini, prema svetištu, započeli su radovi na pripremi parcele za potencijalne kupce i nastavak ulaganja u maloprodajnu djelatnost.

– Određene kontakte već imamo i u nadolazećem razdoblju vidjet ćemo u kojem će smjeru ići priča. Želja nam je da Ludbreg i u tom kontekstu bude centar za širu okolicu i da ovdje mogu zadovoljiti većinu svojih kupovnih potreba – zaključuje gradonačelnik Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI