Novi turistički projekt: Kreće izgradnja poučne pješačke staze

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kako doznajemo u Pitomači, kreće novi projekt – izgradnja turističke atrakcije pješačke poučne staze na području Banovog broda. Ona će biti, kažu, dodatan sadržaj za podravske rekreativce, prirodoljupce i sve posjetitelje našeg kraja.

– Radi se o stazi dužine skoro tri kilometra, a u svojoj dionici će sadržavati tri inovativne interpretacijske točke na kojima će se postaviti objekti manje infrastrukture te oprema koji će biti u funkciji interpretacije značajki flore i faune krajobraza kroz koji prolazi trasa staze, kao i funkciji odmora i razonode korisnika staze – navode u Općini Pitomača.

Projekt je to za koji je Općina sklopila ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Maksimalni iznos ulaganja je 727.000 kuna, a gdje je intenzitet potpore 100 posto prihvatljivih troškova iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

– Ulaganjima u stazu „Banov brod“ omogućit će se dugo očekivana realizacija trase koja dosad nije bila moguća zbog nedostatka sredstava kojima bi se kvalitetno i sadržajno interpretirala šumska područja s postavljanjem pripadajuće opreme – navode.

FOTO Općina Pitomača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI