NOVI UDAR NA STANDARD Računi za vodu veći za 20-ak kuna mjesečno

Nakon što je odlukom Vlade odvodnja u Đurđevcu već poskupjela s 2,83 na 3,15 kuna po kubiku, gradonačelnik Slavko Gračan odlučio je prihvatiti još jedno poskupljenje


Autor: podravski.hr — 12.01.2013. / 14:15 Aktualno

KOPRIVNICA – U svim gradovima naše županije od 1. siječnja ove godine poskupjela je voda zbog povećanja naknada koje je propisala Vlada, a razloga za zadovoljstvo imaju jedino stanovnici općina u okolici Koprivnice, koji će ove godine kubik vode plaćati jeftinije nego dosad. Općine su, naime, morale smanjiti cijenu vode kako bi se ona izjednačila s koprivničkom.
Vodu, odvodnju i pročišćavanje tako će svi ostali plaćati oko kunu više po kubiku mjesečno. Dakle, prosječnoj četveročlanoj obitelji računi za vodu koji stižu na naplatu u veljači trebali bi biti mjesečno oko 20 kuna veći.
Đurđevčane uskoro očekuje i novo poskupljenje odvodnje. Nakon što je odlukom Vlade od ove godine odvodnja poskupjela s 2,83 na 3,15 kuna po kubičnom metru, gradonačelnik Slavko Gračan odlučio je prihvatiti zahtjev Komunalija za još jedno poskupljenje.
Koliko je voda točno poskupjela na koprivničkom, križevačkom, đurđevačkom i ludbreškom području, pročitajte u ponedjeljak u Podravskom listu.