Novi vlasnik: Do Uskrsa pizzerija na graničnom prijelazu u Goli

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nekadašnja birtija na graničnom prijelazu u Goli konačno je dobila novog vlasnika. Lokal koji je krajem prošlog stoljeća, kad se naveliko odlazilo u kupovinu u susjednu Mađarsku, bio zlatna koka, zatvoren je prije 18 godina i otad predstavlja pravo ruglo koje bode u oči Golčane i usputne prolaznike.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Iako i dalje na graničnom prijelazu više nema ni približno gužvi kao prije 20-ak godina, Danijel Ramač, ugostitelj iz Gole, odlučio je kupiti taj lokal. Sad već bivši vlasnik u početku je za lokal tražio 75.000 eura, a Ramač nije želio otkriti koliko je novca izdvojio za kupnju.

– Mogu samo reći da je bivši vlasnik pristao spustiti cijenu na iznos koji je meni bio prihvatljiv. Oko lokala ima puno zemljišta koje spada pod istu česticu pa je i zbog toga bivši vlasnik tražio velik iznos. Lokal je zatvoren punih 18 godina, a u njega se i prije toga ništa nije ulagalo pa me sad čeka dosta posla oko uređenja – kaže Danijel Ramač.

Lokal će, dodaje on, u potpunosti biti obnovljen, a samo će uređenje trajati oko pola godine.

– Ako će sve ići po planu, lokal ću otvoriti oko Uskrsa i to kao pizzeriju. Od ove godine imam kafić na Šoderici i stalno nam dolaze Mađari koji potom odlaze u Botovo na pizzu i tu zapravo vidim svoju priliku u oživljavanju nekadašnje gostionice na carini. Vjerujem da će lokal pobuditi i sjetu naših mještana te da će posao ići dobro bez obzira na to što danas rijetko tko odlazi u kupovinu u Mađarsku – zaključio je Danijel Ramač.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI