Novigraci krenuli razvrstavati otpad, u Općini zadovoljni

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novoizgrađeno reciklažno dvorište u Novigradu Podravskom, prvo među svim županijskim općinama, počelo je s radom prije dva tjedna. Mještani su odlično prihvatili novi način odlaganja otpada te donose već razvrstani otpad.

– Građani se drže pravila, a ako nešto i nije razvrstano ili odvojeno, onda mi to odvojimo prije nego što odložimo u spremnike – rekao je zaposlenik reciklažnog dvorišta.

Dvorište radi ponedjeljkom od 15 do 19 sati te srijedom i subotom od devet do 13 sati.

– Najviše građana dolazi subotom kada imaju više vremena, a donosi se razni otpad. Građani i dalje Komunalcu mogu predavati plastiku i papir, ali donose takav otpad i ovdje. Prikupili smo dosta salonit-ploča koje sadrže opasan azbest, a ima tu i ravnog stakla (koje se razlikuje od boca i staklenki) te zauljenog otpada i slično – rekli su u novigradskom reciklažnom dvorištu.

Odlaganje otpada za sve mještane općine je besplatno, a svoj otpad mogu dovoziti i drugi građani, ali oni moraju platiti zbrinjavanje. Zeleni otok koji se nalazi na bivšoj asfaltnoj bazi je uklonjen. Tamo je bilo najviše problema s raznim smećem koje je redovito bilo razbacano uokolo, a iz Općine se nadaju da će oni koji su donosili otpad na otok sada svoj otpad nositi u reciklažno.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI