Novigraci ugostili Zagrepčane

Planinari iz Novigrada Podravskog nedavno su u svom mjestu ugostili članove Planinarskog društva Susedgrad iz Zagreba te zajedno s njima propješačili značajne točke u tom mjestu. Susret je počeo u parku Pod lipama, a onda je uslijedio obilazak mjesta.

– Kružna ruta počela je posjetom crkvi Rastanka apostola, kapeli sv. Klare na groblju i u nastavku putem prema Srdincu i Prkosu. Naši gosti bili su oduševljeni pogledom s vidikovca i vinorodnim okruženjem, a dogodio se i nešto dulji „zastoj“ s degustacijom izvrsnog vina s Prkosa (hvala obitelji Balogović). Slijedi ulazak u bunker, prelazak ceste i prolazak preko šumskog dijela Ravnice, do Tri kralja. Na kraju pohoda slijedi kratki domjenak uz degustaciju vina našeg kraja. Vesela atmosfera potrajala bi do kasno popodne, ali naši gosti moraju put Hlebina. U tom kratkom vremenu nismo mogli obići sve značajke našeg mjesta i općine, stoga na rastanku slijedi dogovor i obećanje o ponovnom dolasku s novima rutama, novim druženjem i širim upoznavanjem skrivenih staza Bilogore – kazali su Novigraci.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI