Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Novigradom Podravskim jurio čak 148 km/h, policija će potražiti vozača

Podravsko-prigorski policajci proveli su pojačani nadzor prometa. Najpijaniji je rekorder bio, kako smo izvijestili ujutro, muškarac iz Drnja koji je napuhao 2,17 promila zbog čega je kažnjen tromjesečnom zabranom i s 11.400 kuna. No, policija tek treba utvrditi identitet drugog rekordera, onog po pitanju najveće brzine.

U Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom postavili su kameru koja je zabilježila automobil koji se kretao brzinom od 148 km/h iako je na tom dijelu prometnice brzina ograničena na 60 km/h. Vlasniku automobila biti će uručena obavijest o prekršaju, a on mora u zakonskom roku dostaviti identitet vozača kojeg očekuje zasigurno nemala kazna.

Od Silvestrova pa do danas, na području Podravine i Prigorja dogodilo se 13 prometnih nesreća u kojima je pet osoba ozlijeđeno. Jedna je osoba teško ozlijeđena, a za ostale četiri se čeka liječnička dokumentacija.

U šest nesreća uzrok je neprilagođena brzina, po dva slučaja kao uzrok policajci bilježe nepropisno kretanje i uključivanje u promet te po jedno nepropisno obilaženje i nemarno postupanje s vozilom. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća, od čega prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od 212 vozača koja su prekontrolirana, policajci su utvrdili 147 prometnih prekršaja. Najviše, njih 78 bila su prekoračenja brzine, a zatim sa 16 prekršaja slijedi vožnja pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je osam prekršaja nekorištenja pojasa i šest nepropisnog korištenja mobitela. Od 33 prekontrolirana mlada vozača dvojica su počinila prekršaje i to nepropisnog parkiranja.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI