Novigradom Podravskim jurio čak 148 km/h, policija će potražiti vozača

Podravsko-prigorski policajci proveli su pojačani nadzor prometa. Najpijaniji je rekorder bio, kako smo izvijestili ujutro, muškarac iz Drnja koji je napuhao 2,17 promila zbog čega je kažnjen tromjesečnom zabranom i s 11.400 kuna. No, policija tek treba utvrditi identitet drugog rekordera, onog po pitanju najveće brzine.

U Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom postavili su kameru koja je zabilježila automobil koji se kretao brzinom od 148 km/h iako je na tom dijelu prometnice brzina ograničena na 60 km/h. Vlasniku automobila biti će uručena obavijest o prekršaju, a on mora u zakonskom roku dostaviti identitet vozača kojeg očekuje zasigurno nemala kazna.

Od Silvestrova pa do danas, na području Podravine i Prigorja dogodilo se 13 prometnih nesreća u kojima je pet osoba ozlijeđeno. Jedna je osoba teško ozlijeđena, a za ostale četiri se čeka liječnička dokumentacija.

U šest nesreća uzrok je neprilagođena brzina, po dva slučaja kao uzrok policajci bilježe nepropisno kretanje i uključivanje u promet te po jedno nepropisno obilaženje i nemarno postupanje s vozilom. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su šest prometnih nesreća, od čega prometnu nesreću s teško ozlijeđenom osobom i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Od 212 vozača koja su prekontrolirana, policajci su utvrdili 147 prometnih prekršaja. Najviše, njih 78 bila su prekoračenja brzine, a zatim sa 16 prekršaja slijedi vožnja pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je osam prekršaja nekorištenja pojasa i šest nepropisnog korištenja mobitela. Od 33 prekontrolirana mlada vozača dvojica su počinila prekršaje i to nepropisnog parkiranja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI