Novim prostornim planom planiraju veći broj funkcionalnih poslovnih zona

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama Općine Veliki Bukovec održano je javno izlaganje prijedloga o izmjeni i dopuni prostornog plana uređenja općine. Odnosi se na problematiku iz sektora prometa, infrastrukturnih sustava, vodnog gospodarstva, gospodarenje otpadom, energetske učinkovitosti, zaštite okoliša, prirode i kulturnih dobara, sustav i razvoj civilnog društva te sva ostala relevantna područja.

– Važećim planom nisu bila evidentirana ni planirana izdvojena građevinska područja izvan naselja, a ovom izmjenom predviđa se nekoliko zona. Građevinska područja naselja povećavaju se u odnosu na dosadašnji Plan za oko 12 posto, pri čemu se najveći dio odnosi na planirane gospodarske zone u naseljima Veliki Bukovec i Kapela Podravska, i to za ciljane proizvodne tvrtke koje su na tom području – kazao je Franjo Vrbanić, načelnik.

Prema njegovim riječima, u Velikom Bukovcu povećale su se i površine namijenjene za sport i rekreaciju, pa je ukupna površina u odnosu na važeći plan povećana za oko 70,9 posto. Izdvojena je i gospodarska zona ugostiteljsko-turističke namjene Čuklin koja se utvrđuje kao nastavak razvoja OPG-a. Naime, kako prevladavaju ugostiteljski i turistički sadržaji, planira se i daljnji razvoj turizma u smislu izgradnje smještajnih turističkih kapaciteta.

FOTO Općina Veliki Bukovec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI