NOVO POLITIČKO UHLJEBLJENE Siniša Fabijanec (SDP) bez natječaja postao direktor državne tvrtke Nacionalna veletržnica

Smatram se kompetentnim za ovaj posao jer sam diplomirao na ekonomskom fakultetu, a od kraja studenog prošle godine sam i magistar politologije, rekao nam je Fabijanec


Autor: podravski.hr — 17.01.2013. / 11:38 Aktualno

ZAGREB, KOPRIVNICA – Još jedan SDP-ov kadar politički se uhljebio u državnoj tvrtki. Riječ je o koprivničkom gradskom vijećniku Siniši Fabijancu koji je ovih dana, i to bez javnog natječaja, postao direktor tvrtke Nacionalna veletržnica sa sjedištem u Zagrebu koja je u mjerodavnosti SDP-ova ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. Tvrtka radi na projektima gradnje mreže veletržnica voća i povrća diljem Hrvatske, ali zapala je u teškoće zbog kredita koji nije mogla vraćati.
Fabijanec je istaknuti dužnosnik koprivničkog SDP-a koji je donedavno kao tehnološki višak morao otići iz Hrvatskog telekoma. Pričalo se kako je trebao prijeći u Podravku i da je to samo pitanje dana, ali očito bi to bila politički ipak ‘prevruća’ odluka.
– Smatram se kompetentnim za ovaj posao jer sam diplomirao na ekonomskom fakultetu, a od kraja studenog prošle godine sam i magistar politologije – rekao nam je jučer Fabijanec.
Sljedeće četiri godine, koliko mu traje mandat, čeka ga, kaže, puno posla jer je potrebno preustrojiti postojeću osječku, riječku i splitsku veletržnicu.
– Proći ćemo kroz proces predstečajnih nagodbi, a potom pronaći smisao za svaku od tih tržnica – objasnio je Fabijanec čiji je posao organizirati distribuciju i skladištenje voća i povrća na području Hrvatske.
Izvještava: GORAN OBRAN