NOVO! U Hrvatskoj 1126 zaraženih, nažalost sve više umiru kronični bolesnici

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite u Zagrebu upravo je potvrđeno kako je u Hrvatskoj trenutno 1126 zaraženih od koronavirusa Covid-19, što je za 47 više nego li jučer u isto vrijeme. I dalje se radi o linearnom rastu, a mjere čini se daju rezultat.

Poruka ostaje – OSTANITE DOMA!

Ukupno je 9800 testova, od čega zadnji dan 583. Imamo i četiri nove preminule osobe u KBC Osijek. Radi se o osobama starije dobi i kroničnim bolesnicima. Na respiratorima je 39 osoba, a oporavljenih 119.

“Jasno je da su sljedeća 2 i pol do 3 tjedna kritično razdoblje. Budimo odgovorni”, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović naveo je kako je do danas izdano više od 300.000 e-propusnica. Odbijeno nešto manje od 10.000. Također, upozorio je građane na sumnjive e-mail poruke od banaka koje imaju cilj krađu identiteta i podataka. “Brišite ih i ne otvarajte, ne odgovarajte!”.

Dosad je bilo 3802 prijava na kršenje samoizolacije, a 1083 je bilo utvrđeno kršenje. “To nam je jedan od najvećih izazova u ovo vrijeme”, rekao je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.

Rečeno je kako oni koji se vraćaju u Hrvatsku organiziranim letovima, Zagreb – Rim, Rim – Zagreb, s 28 naših državljana, pa Zagreb – Lisabon – Madrid – Zagreb s 43 osobe, Zagreb – Stockholm – Zagreb s 31 osobom, te na Bregani autobusi sa 118 državljana i Ancona – Zadar katamaran s 20 naših državljana – epidemiolozi će kod dolaska svaku osobu profilirati.

“Utvrdit ćemo simptome, je li bila u kontaktu sa zaraženima, je li boravila u rizičnim područjima… Svi idu u samoizolaciju i bit će pod nadzorom i pitani mogu li to osigurati. Ako ima simptome odmah ide u izolaciju u bolnicu i bit će testirani. Ostali su pod nadzorom, ako nema simptome.”, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo.

Naš, županijski Stožer ranije je objavio kako na području naše županije nema novozaraženih osoba od koronavirusa.

“Epidemiološka je situacija vrlo dobra, no građani se i dalje trebaju odgovorno pridržavati mjera zaštite kako bi epidemija bila pod kontrolom.”, navode u Stožeru i ističu kako je zdravstveno stanje svih zaraženih osoba dobro, te pacijenti i dalje imaju blage simtome bolesti.

Od 16 pozitivnih na koronovirus, pet je osoba na liječenju u bolnici, dvije su u kućnoj samoizolaciji, dok je devet s blagim simptomima na kućnom liječenju, doznajemo.

FOTO Cropix / Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI