NOVO! U našoj županiji još uvijek jedna zaražena, policija zatekla 52 osobe bez propusnice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U našoj županiji još uvijek je samo jedna osoba zaražena od koronavirusa Covid-19, žena iz okolice Koprivnice. Svi uzorci koji su u međuvremenu slani na testiranje bili su negativni.

-Apelirali smo na poslodavce i lokalne stožere civilne zaštite da se strogo pridržavaju uputa o provedbi odluke o zabrani napuštanja prebivališta  te da racionalno izdaju propusnice. Ponavljam, smisao ove mjere je da se što više ograniči kretanje i spriječi širenje zaraze.  Ostanite u svojim domovima te se pridržavajte svih uputa i ne tražite propusnice, osima ako one uistinu nisu nužne – istaknuo je načelnik Ljubić.

Načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac je kazao kako su policijski službenici obavili kontrolu 827 propusnica te kako su 52 osobe vraćene u mjesto svojeg boravišta.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla otkrila je kako je hospitalizirana osoba s koronavirusom  dobrog zdravstvenog stanja.

-Pod zdravstvenim nadzorom je 41 osoba koja je imala kontakte s oboljelim osobama, no one nisu razvile nikakve simptome i zdrave su, a neke od njih izlaze iz samoizolacije – rekla je Vadla i navela kako tri osobe trenutno izlaze iz samoizolacije, nisu razvile nikakve simptome ili smetnje, dakle zdrave su i za svoje zdravstveno stanje ne moraju dobiti nikakvu potvrdu liječnika.

Na kraju koordinacije članovi Stožera su pozvali stanovnike na strpljivost i poštivanje svih mjera i odluka kako bi svojim odgovornim ponašanjem zaštitili sebe i ostale članove zajednice.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI