NOVOGODIŠNJI DAR Kubični metar plina pojeftinio 0,8 posto, godišnja ušteda do 100 kuna

Za potrošače koji godišnje ne potroše više od 5400 „kubika“, a takva je velika većina, nova cijena kubičnog metra plina trebala bi iznositi 2,64 kune s PDV-om


Autor: podravski.hr — 02.01.2018. / 11:06 Aktualno

Ilustracija / Odčitanje plina u Koprivnici (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

S Novom godinom na snagu su stupile nove tarifne stavke za plin koje je donijela nacionalna regulatorna agencija Hera, a njihov utjecaj na mjesečne račune kućanstava trebao bi biti pozitivan.
Prema neslužbenim informacijama koje smo dobili iz poduzeća Koprivnica opskrba, koje plinom opskrbljuje Koprivnicu i okolne općine, kubični metar plina pojeftinit će 0,8 posto ili oko dvije lipe. Time će se cijena zapravo vratiti na razine od prije 1. travnja prošle godine, kada je došlo do poskupljenja upravo za 0,8 posto.
Za potrošače koji godišnje ne potroše više od 5400 „kubika“, a takva je velika većina, nova cijena kubičnog metra plina trebala bi iznositi 2,64 kune s PDV-om, a pojeftinjenje bi se na godišnjoj razini moglo kretati do iznosa od stotinjak kuna.
S 1. travnja ove godine, pak, dolazi do potpune deregulacije tržišta plinom za kućanstva, što znači da cijenu više neće određivati država, već će to činiti opskrbljivači. Tržišna utakmica počinje i u toj branši. (hš)
FOTO: ARHIV