Novosti iz Stožera: Pfizer cijeli tjedan, na utakmice do 100 gledatelja

Čelnici županijskog Stožera raspravljali su o epidemiološkom stanju u županiji i istaknuli neke novitete u borbi protiv koronavirusa. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić rekao je kako je na području županije epidemiološko stanje i dalje stabilno, uz lagani porast oboljelih. Naveo je i kako se, prema uputama nacionalnog Stožera, u zatvorenim prostorima moraju nositi maske, iako osobe imaju COVID potvrdu, osim ako je riječ o okupljanju na kojemu sve osobe imaju COVID potvrd, kako je istaknuo.

Nastavlja se ljetna shema ponedjeljkom, srijedom i subotom u prostorima bivše COVID ambulante u koprivničkom Domu zdravlja, a novina je da se uvodi cijepljenje Pfizerom u svim terminima, uz Modernu srijedom i Janssen subotom. Također, planiraju i cijepljenje 25. kolovoza u Đurđevcu i 29. kolovoza u Križevcima čime će zaokružiti ljetnu shemu cijepljenja. Županijski je Stožer primio zahtjev Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije o mogućnosti prisustvovanja gledatelja na utakmicama županijskih liga te je načelnik Ljubić pojasnio kako su suglasni da na takvim utakmicama bude do sto gledatelja bez COVID potvrda. Ako se procijeni da bi bilo više od sto gledatelja, organizator mora zatražiti suglasnost Stožera i tada je moguće prisustvo samo uz COVID potvrde.

Što se tiče konkretnih brojki, prvom je dozom cijepljeno 38.308 osoba, drugom dozom njih 37.434 te Janssenom 1.671. Kada se to zbroje osobe koje su cijepile prvom dozom i cjepivom Janssen, može se reći kako je interes za cijepljenje u našoj županiji iskazalo 39.979 osoba, što je 46 posto odrasle populacije.

Na kraju konferencije, načelnik Ljubić je najavio kako će Stožer u četvrtak, 19. kolovoza u Virju održati radni sastanak sa svim načelnicima općinskih i gradskih stožera kako bi se usuglasilo provođenje epidemioloških mjera u svim jedinicama lokalne samouprave na razini županije, a sve radi sigurnosti građana i što manjeg broja oboljelih.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI