Novouređeni Vatrogasni dom DVD-a Đelekovec dobio je uporabnu dozvolu

Kruna trogodišnjeg rada članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva
Đelekovec na projektu ”Rekonstrukcija i dogradnja Vatrogasnog doma DVD-a Đelekovec” je uporabna dozvola, koju su primili ovih dana.

Projekt za rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma zadovoljio je 2019.
godine uvjete na natječaju mjere 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući
slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Za njegovu su realizaciju pristigla bespovratna financijska sredstva iz fonda Europske unije u iznosu
3.100.000 kuna.

Realizaciju projekta, osim odličnog vodstva DVD-a Đelekovec, predsjednika Marijana Posavca, zapovjednika Zorana Mađerića i tajnika Gorana Đurete, pomogla je i Općina Đelekovec s iznosom od 150 tisuća kuna.

Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma počela je početkom ožujka, a
završila je tijekom prosinca 2020. godine. Obuhvaćala je rušenje i demontažu zidova, podova i krovišta, zidarske, keramičarske, krovopokrivačke, stolarske i soboslikarsko radove, radove na elektroinstalacijama, instalaciju vode i plina, kanalizaciju, limarske radove i ostalo.

Nakon svih radova proširene su dvije postojeće garaže, sagrađena je još jedna garaža, spremište, kotlovnica, sanitarni čvorovi i kupaonica. Na katu je sagrađena kuhinja, velika polivalentna dvorana te više uredskih prostorija, koje su u cijelosti veoma funkcionalno namještene.

Novouređena dvorana i uredske prostorije nisu namijenjene samo vatrogascima već ih mogu koristiti i mještani i članovi udruga koje djeluju na području Općine Đelekovec.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI