“Noža se sjećaš, sad ću ga i upotrijebiti, s tobom ću obrisati pod!”

Muškarac s područja Podravine osuđen je na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog grubih prijetnji upućenih svojoj bivšoj liječnici zato što je smatra odgovornom za gubitak posla.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kurvo jedna, naći ću te kad-tad, a onda me se čuvaj! Izravnat ću ti sve tvoje kovrče, počupati kosu. Noža se sjećaš, a ovaj put ću ga i upotrijebiti! Kad te ubijem, onda ću s tobom obrisati pod! Čuvaj se grmlja i čuvaj se mraka jer ja ću te naći kad-tad – stoji u presudi da je okrivljeni muškarac izrekao svojoj bivšoj liječnici. Zbivalo se to krajem kolovoza 2016. godine.

Porekao krivnju

Okrivljeni muškarac na sudu je porekao krivnju i rekao kako je on u životu nije zvao, kao niti njenu ordinaciju. U svom završnom govoru na suđenju dodao je kako je sve krenulo kada je početkom prosinca 2014. godine otvorio bolovanje koje mu na kraju nije priznato, a tvrdi kako ga je liječnica optužila jer se ona nakon toga morala očitovati Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje. Tvrdi kako je ona dostavila doznaku poslodavcu, a ne on, tako da smatra da je liječnica počinila kazneno djelo mijenjanja medicinske dokumentacije.

Liječnica kojoj je prijetio opisala je kako je primila poziv s mobitela, javio se muški glas kojeg poznaje i koji ju je bez pozdrava počeo vrijeđati je i prijetiti. Liječnica je na sudu rekla kako joj je pacijent rekao kako je bio na ratištu, tražio je dobivanje statusa PTSP-a koji nije uspio dobiti.

Psihički bolesnik

– Psihički je bolesnik, ima razne dijagnoze i potrebno mu je liječenje koje godinama izbjegava. Zvao me je zato što me krivi za gubitak posla, odnosno najvjerojatnije me krivi za otkaz zbog činjenice da se nije odazvao na psihijatrijsko liječenje i komisijski pregled HZZO-a koji je zatražio njegov tadašnji poslodavac – kazala je na sudu liječnica i dodala kako je njegov poslodavac bio autoprijevoznik. Glas mu je prepoznala, dodala je ona, zato što ga poznaje i vrlo je upečatljiv. Njegov naglasak, izričaj i ton, kazala je liječnica, dobro je zapamtila slušajući ga kada je bio prisutan u ambulanti.

– Nakon toga nisam imala nikakav kontakt s njim, no i dalje se bojim mraka i grmlja. Broj s kojeg me nazvao bio mi je nepoznat, odnosno nije bio naveden u njegovu kartonu, a moj broj je dostupan svim pacijentima koji to zatraže – objasnila je liječnica na sudu. Njezina medicinska sestra koja taj posao radi već 30 godina opisala je na sudu kako je okrivljeni muškarac jednom bio u ordinaciji i prije te da joj je doktorica rekla da joj je i tada prijetio.

I prije je prijetio

– Izašla je iz ordinacije sva blijeda i uznemirena i sjećam se da jedno vrijeme poslije toga nije mogla raditi – opisala je jednu prijašnju ‘zgodu’ iz ordinacije s nasilnim muškarcem. Na sudu je svjedočila i njegova supruga koja je posvjedočila kako je doktorici išla sa svojim suprugom i dok je išla po doznake za bolovanje, nije bilo nekih problema. Iskaz liječnice “sud je prihvatio kao detaljan, konzistentan i životan, a sadržajem zaokružen i cjelovit pri čemu vrijedi naglasiti da se u svom iskazu držala činjenica koje su joj poznate, a u pogledu svojih izvedenih zaključaka pružila logične i uvjerljive razloge za iste”. Kako je navela liječnica, okrivljeni muškarac je kao njezin pacijent bio “vrlo latentno agresivna osoba”, a prilikom kontakta s njim tijekom liječenja “pri najmanjim je sitnicama počeo ispoljavati agresivnost, lupao vratima i slično”. Sud je ocijenio kako je okrivljeni dobro znao kome prijeti zato što je u telefonskom razgovoru rekao da će “izravnati sve njezine kovrče” kojih se dobro sjeća kao njezin pacijent. Okrivljeni se nalazi u zatvoru zbog drugih nedjela nevezanih uz ovaj kazneni predmet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI