“Obećanje da ćemo imati igralište očito je bilo dio izborne kampanje!”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uređenje dječjeg igrališta u đurđevačkom prigradskom naselju Čepelovac bacilo je u očaj najmlađe mještane, kao i njihove roditelje koji su ogorčeni što njihova djeca još uvijek nisu dobila svoj kutak za igru. Iako je gradska uprava najavljivala da će do početka svibnja i u Čepelovcu biti uređeno dječje igralište, radovi još nisu gotovi. Djeca, ističu nezadovoljni roditelji, sad tijekom ljetnih praznika nemaju pravo mjesto za igru, a i obližnje nogometno igralište koje znaju koristiti je zapušteno. 

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Radovi na igralištu traju mjesecima i u tom bi razdoblju u nekim sredinama niknuli neboderi, a kod nas ne može prostor s nekoliko igrala i terenom za mali nogomet. Očito je obećanje o uređenje igrališta do svibnja bilo dio predizborne kampanje – kažu ogorčeni roditelji.

Godinama, dodaju roditelji, uređenje dječjeg igrališta prioritet je za mlade obitelji i gradski čelnici stalno su obećavali da će i Čepelovac doći na red. No, sad kad se konačno odredila lokacija i to nedaleko od nogometnog igrališta, „debelo“ kašnjenje radova ponovno je bacilo djecu u očaj.

-Sasvim je izvjesno da će djeci proći cijeli ljetni praznici, a da igralište neće imati. Još će biti dobro ako do kraja godine završe radovi. Nije nam samo jasno zašto se obećavalo da će naša djeca dobiti igralište do svibnja, ako se nema novaca za uređenje ili ako je problem pronaći izvođača radova koji će u najkraćem mogućem roku izvesti potrebne radove – ističu nezadovoljni roditelji.

Problem, kažu roditelji, predstavlja i činjenica da je gradska uprava zapostavila i nogometno igralište na kojem se djeca često igraju. Košnja se, tvrde oni, obavlja jedanput godišnje, a dio terena koji djeca koriste za mali nogomet moraju oni sami kositi.

– Zapušteno nogometno igralište najbolje oslikava odnos gradske uprave prema našem naselju. Onda nije ni čudo što je u naselju sve manje mladih obitelji jer se uopće ne vodi briga da se ulaže u infrastrukturu. I stare pješačke staze koje vode do školske zgrade su u katastrofalnom stanju i nužno ih je obnoviti – zaključili su nezadovoljni roditelji. 

U gradskoj upravi ističu kako se uređenje dječjeg igrališta u prigradskom naselju Čepelovac nije  moglo odvijati prema zacrtanoj dinamici zbog velike količine padalina u svibnju koje su tad onemogućile pristup strojevima kad su se asfaltirala sva dječja igrališta u prigradskim naseljima.

-Asfaltiranje igrališta bi trebalo biti obavljeno tijekom ovog tjedna nakon čega će se postaviti dječje sprave, golovi, koš za košarku i rasvjeta. Dosad je napravljena priprema te je postavljena zaštitna ograda. Nogometno igralište održava se u dogovoru s Mjesnim odborom Čepelovac koji u suradnji s lokalnim poljoprivrednicima koristi travu i sijeno s igrališta za prehranu životinja, dok gradska komunalna tvrtka održava okoliš igrališta i cijelog prostora – navode u gradskoj upravi.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI