Obećavali im desetljećima: Mještani sad napokon mogu reći da žive u 21. stoljeću

Podravski list profile

Rekonstrukcije Ulice Voćarski put te spojne ceste između prigradskih naselja Reka i Starigrad ušle su u završnu fazu asfaltiranja. U Voćarskom putu asfaltiran je gornji dio ulice, a svi radovi trebali bi biti gotovi do kraja srpnja. Radovi su počeli krajem studenog prošle godine, a ukupna dužina na kojoj se provodila rekonstrukcija je 825 metara.

– Širina kolnika prometnice iznosi većinom pet metara, dok je na mjestima s nedovoljnom širinom koridora kolnik prometnice sužen na 4,5 metra. Uz prometnicu će se izgraditi i sustav odvodnje oborinskih voda s prometnice, a radove izvodi Koming – kažu u Gradu Koprivnici.

Podsjetimo, stanari Voćarskog puta godinama su tražili asfaltiranje njihove ulice, a prilično dugo trajalo je i rješenje imovinsko-pravnih odnosa jer se pojedinci nisu željeli odreći dijelova svojih parcela uz put kako bi se stekli uvjeti za povlačenje asfalta. Ukupni troškovi izgradnje prometnice iznose 1,75 milijuna kuna, u što su uračunati troškovi izgradnje, stručnog nadzora građenja i koordinatora zaštite na radu.

– Desetljećima se govorilo o asfaltiranju Voćarskog puta, obećali smo stanovnicima rekonstrukciju i evo, ona je pri kraju – kazao je gradonačelnik Jakšić.

Što se tiče spojne ceste Starigrad-Reka, i tu je gotovo završno asfaltiranje prometnice i pješačke staze u dužini od 1072 metra, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja kolovoza.

– Dužina prometnice koja će biti rekonstruirana iznosi 2,8 kilometara, a širina 5,5 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine 1,5 metra, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza širine dva metra – vele u Gradu.

Vrijednost projekta iznosi 8,56 milijuna kuna, od čega je 7,5 milijuna kuna sufinancirano iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj. Ova spojna cesta prilično je prometna i bilo je nužno njezino asfaltiranje, a stanovnici Starogradske ulice u Reki te Trga Ljudevita Gaja također su konačno došli na svoje jer je asfalt bio jako oštećen, a pješačka staza na dijelovima neupotrebljiva. Radove u Voćarskom putu obišao je i gradonačelnik Mišel jakšić te je najavio i skorašnji završetak radova u Bilogorskoj ulici u Bakovčicama, a  nakon toga započet će se s uređenjem prometnice u Jagnjedovcu, točnije odvojka prema groblju. 

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti