Obilježen Dan općine Mali Bukovec – Najznačajniji projekt je eksploatacija geotermalne vode

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U novoobnovljenom Društvenom domu u Svetom Petru održana je svečanost u povodu Dana općine Mali Bukovec. Predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec naglasio je da je općinski proračun višestruko rastao od 1993., kada je Mali Bukovec i postao općina.

– S početnih 400.000 kuna proračuna došli smo na više od 10 milijuna kuna. Novi zakon o regionalnom razvoju i korištenje EU fondova omogućava nam investiranje u velike projekte što zadnjih godina obilato koristimo i podižemo standard općine – kazao je Golec.

Uz Goleca, na svečanosti su bili nazočni i saborska zastupnica Natalija Martinčević, župan Radimir Čačić, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić te načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić.

Načelnik Općine Darko Marković podsjetio je na realizirane projekte među kojima su uređenje društvenih domova, rekonstruirane nerazvrstane ceste, rekonstruirani traktorski put u šumi Križančija, uređene ceste naselja, rekonstruiran i dograđen Dječji vrtić Krijesnica, uređena Zdravstvena stanica, groblje, sanirana odlagališta, nabavljeno mobilno reciklažno dvorište, razvoj cikloturizma, uređeni sportski objekti, besplatni bežični internet…

– Zadnja tri mandata iz nacionalnih i EU fondova povučeno je 18,4 milijuna kuna. U tijeku je rekonstrukcija dvorane OŠ Veliki Bukovec, a pripremljena je i aglomeracija, odnosno kanalizacijski sustav općine – nadodao je Marković.

Načelnik Darko Marković najavio je veliki projekt

Najznačajniji projekt općine predstavlja osnivanje tvrtke Bukotermal u suradnji sa županom Čačićem i Varaždinskom županijom. Cilj tvrtke je realizacija projekata vezanih uz iskorištavanje geotermalnog izvora. Tvrtka je u 15-postotnom vlasništvu Općine i 85 posto u vlasništvu Varaždinske županije.

– Kako je geotermalna energija u potpunosti zelena te njezino adekvatno iskorištavanje ne rezultira ispuštanjem stakleničkih plinova u okoliš, uz velike financijske benefite, doprinijet ćemo zaštiti okoliša te ćemo otvoriti nova radna mjesta i time pomoći našim poduzetnicima i poljoprivrednicima da budu konkurentni na tržištu – istaknuo je načelnik.

– Pokazujete način na koji trebamo živjeti u ovoj zemlji. Trebamo surađivati, pružati ruke jedni drugima, naslanjati se jedni na druge jer samo tako možemo biti jaki da odradimo velike projekte koje ne bismo mogli sami – poručio je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na svečanosti su uručena priznanja Općine, a plakete su dodijeljene Štefaniji Golec, Marti Šarec, Blažu Povijaču te Stjepanu Jakopčinu zbog iznimnog doprinosa u društvenom, kulturnom i humanitarnom životu, te Marti Šarec zbog zalaganja u kulturnom i društvenom životu općine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI