Obilježili 30. obljetnicu postrojbe Protuzračne obrane

Pripadnici postrojbe Protuzračne obrane Đurđevac obilježili su jubilarnu 30. obljetnicu svog osnivanja. U povodu obljetnice položeni su vijenci na gradskom groblju u znak sjećanja na preminule, a predstavljena je i knjiga Osnivanje i ratni put 58. samostalne lako artiljerijske bitnice protuzračne obrane Đurđevac i 465. samostalne topničko raketne bitnice protuzračne obrane Đurđevac.

– Kroz postrojbu je prošlo 296 pripadnika, a naš osnovni cilj bio je čuvanje postrojenja INA-e i gospodarskih objekata od neprijateljskih zrakoplova. Iako je tijekom Domovinskog rata bilo oglašeno 116 uzbuna, proizvodnja INA-e stalno se odvijala, a naša postrojba srećom nije imala ljudskih gubitka i ranjavanja – rekao je Marijan Matočec, zapovjednik postrojbe Protuzračne obrane Đurđevac.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI