Obilježili 77. obljetnicu osnivanja partizanske brigade

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruga antifašističkih boraca i antifašista općine Rasinja obilježila je 77. obljetnicu osnivanja poznate partizanske brigade Braća Radić.

– Ovogodišnju obljetnicu uveličao je Gabrijel Nofta, 95-godišnji partizan iz Ludbrega. Brigada je bila sastavljena od boraca iz svih krajeva, predvođena komunistima, a borilo se u Podravini i Prigorju, kao i drugim područjima na sjeverozapadu Hrvatske – rekli su iz Udruge.

Na području općine obnovljeni je i održavan velik broj antifašističkih spomenika

Danimir Kolman, načelnik, podsjetio je na važnost antifašističke ideje i vrijednosti te istaknuo kako bi se u aktivnosti antifašističkih udruženja trebala uključiti i mlađa populacija. – Na području općine obnovili smo i održavamo velik broj antifašističkih spomenika, a radimo i na drugim aktivnostima kao što je organizacija obilježavanja značajnih jubileja iz NOB-a – istaknuo je načelnik.

Foto (ustupila Općina Rasinja)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI