Obilježili 77. obljetnicu osnivanja partizanske brigade

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruga antifašističkih boraca i antifašista općine Rasinja obilježila je 77. obljetnicu osnivanja poznate partizanske brigade Braća Radić.

– Ovogodišnju obljetnicu uveličao je Gabrijel Nofta, 95-godišnji partizan iz Ludbrega. Brigada je bila sastavljena od boraca iz svih krajeva, predvođena komunistima, a borilo se u Podravini i Prigorju, kao i drugim područjima na sjeverozapadu Hrvatske – rekli su iz Udruge.

Na području općine obnovljeni je i održavan velik broj antifašističkih spomenika

Danimir Kolman, načelnik, podsjetio je na važnost antifašističke ideje i vrijednosti te istaknuo kako bi se u aktivnosti antifašističkih udruženja trebala uključiti i mlađa populacija. – Na području općine obnovili smo i održavamo velik broj antifašističkih spomenika, a radimo i na drugim aktivnostima kao što je organizacija obilježavanja značajnih jubileja iz NOB-a – istaknuo je načelnik.

Foto (ustupila Općina Rasinja)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI